Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera sms

Suci odlučuju o Vargi i Curiću 18. ožujka

Franjo Varga i Blaž Curić
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
13.03.2019.
u 07:23

Obojica su u istražnom zatvoru od rujna, a iza rešetaka mogu ostati najdulje do 19. ožujka

Hoće li optužnica protiv Franje Varge i Blaža Curića u aferi SMS biti potvrđena, odlučivat će osječki suci 18. ožujka. Za tada je, naime, zakazana sjednica optužnog vijeća. A dan poslije toga njih dvojica izlaze na slobodu. Obojica su u istražnom zatvoru od rujna, a iza rešetaka mogu ostati najdulje do 19. ožujka.

Podsjetimo, informatičara iz Belišća Franju Vargu tereti se da je od sredine 2017. do 20. rujna lani izrađivao lažnu komunikaciju “u namjeri onemogućavanja i znatnog otežavanja dokazivanja” na suđenju Zdravku Mamiću, kao i u postupku izručenja Ivice Todorića iz Velike Britanije.

Pomagao mu je u tome, po optužnici, Blaž Curić, kum HDZ-ova Milijana Brkića i vozač ministra Tomislava Tolušića. Curićev je zadatak bio, vjeruju tužitelji, nabaviti Vargi telefonske brojeve za krivotvorenje prepiske pa mu je tako, tereti ga se, dostavio i broj premijera Andreja Plenkovića.

Franjo Varga i Blaž Curić
1/9
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar ehlbert13
ehlbert13
17:23 13.03.2019.

Iskoristit će Plenković Vargu, kao što je i Sauchu, u zamjenu za neodlazak u Remetinac. ovo sa Tolušićem već dobrano smrdi...Curić je nebitan u ovoj priči, osim da pomoću njega Plenković ima Vasu u šaci. Dolaze izbori, Vaso će odraditi izborni inženjering, jer nema drugoga izbora, a nije toliko principijelan odustati od Ugodne saborske fotelje. Kak Plenković samo mlati hercegmafiju...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije