Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čuvanje djece

Stupa novi zakon: Dadiljama za rad na crno kazne do 15.000 kn

'31.05.2012., Varazdin - Potpredsjednica Vlade i ministrica socijalne politike i mladih Milanka Opacic posjetila Varazdinsku zupaniju.  Photo: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
31.03.2013.
u 10:05

Prema novom zakonu predviđa se da stručno osposobljene dadilje čuvaju djecu u svom stambenom ili poslovnom prostoru, ili u stanu roditelja djeteta

Idućeg tjedna na snagu stupa novi zakon o dadiljama. Prema novom zakonu, poslove dadilje u okviru registriranog obrta obavljat će za to educirane osobe, a prostor u kojem čuvaju djecu, ako to nije stan roditelja, morat će, kao i oprema, udovoljavati posebnim standardima.

--Dadilje će u svojem stanu moći čuvati i školsku djecu

Njime se predviđa da stručno osposobljene dadilje čuvaju djecu u svom stambenom ili poslovnom prostoru, ili u stanu roditelja djeteta. Nema li dadilja u tom prostoru vlastite djece, moći će čuvati najviše šestero djece, a mogućnost pomoćne dadilje ili odgojiteljice povećava broj djece do 10. Zanimljivo je da su obuhvaćena djeca do 14 godina, što podrazumijeva i brigu o školskoj djeci u vremenu dok su roditelji zaposleni. Zakonski prijedlog predviđa i kazne do 15 tisuća kuna za one koji će raditi na crno.

Ključne riječi

Komentara 1

OG
Oglasivac277
21:16 04.01.2018.

Dadiljama 15 000 kn za cuvanje djece a UBER 2 i pol god.radi nekaznjeno u Hrvatskoj ?? Jadna li smo zemlja !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije