Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 171
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDILIČNE TURISTIČKE LOKACIJE

Stručnjaci birali najmirnije destinacije u Europi: Na listi najboljih i jedan hrvatski grad

Pogled na grad Hvar
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/3
12.10.2021.
u 10:18

Istraživanjem je utvrđeno kako je najbolje mjesto za miran odmor na obali - Hvar

Stručnjaci s platforme za iznajmljivanje smještaja "OVO Network" izabrali su najbolja mjesta za miran odmor u Europi te su ih svrstali u tri kategorije - one na moru, na selu i u planinama. 

Birali su koje su destinacije najmirnije te su u obzir uzimali kriterije poput broja hotela, gustoće populacije, kvalitete zraka te pristupa toplicama. Na popisu najboljih našla se i Hrvatska, odnosno Hvar koji je izabran kao najbolje mirno mjesto na moru. 

Najmirnije mjesto na moru

Istraživanjem je utvrđeno kako je Hvar najbolje mjesto za miran odmor na obali u Europi. Hvar, kojeg nazivaju šarmantnim otokom na Jadranu, nudi bolji pristup hotelima od bilo kojeg drugog područja u studiji te ima najmanju gustoću naseljenosti. 

Le Bois Plage En Re u Francuskoj nalazi se na drugom mjestu, nakon što je proglašen jednim od najtiših mjesta.

Najmirnije mjesto na selu

Kao najmirnije seosko utočište u Europi izabran je Eguisheim u Francuskoj koji se smatra idealnim za bijeg iz grada. Srednjovjekovno selo u vinskoj regiji Alzas u Francuskoj ima drugi najčišći zrak u Europi.

Drugo najbolje ruralno mjesto za miran bijeg jest francuski grad Riquewihr koji se nalazi na istoku zemlje. Visoko je svrstan zahvaljujući niskoj gustoći naseljenosti, šarmantnim uličnim pozadinama i primamljivim mjestima za degustaciju vina.

Najmirnije mjesto u planinama

Kao najmirnije mjesto u planinama izabrana je Zahara de la Sierra u Španjolskoj. To idilično planinsko selo, kako navode na stranici "OVO Network", nudi pogled na doline i jezera. Španjolski grad ima odličan pristup toplicama po glavi stanovnika i ima nisku gustoću naseljenosti koja pomaže pri uživanju u miru i tišini. 

Ostala mjesta koja vrijedi posjetiti radi mirnog odmora na planinama su Gruyeres u Švicarskoj i Bled u Sloveniji, koji se nalaze na drugom i trećem mjestu. 

VIDEO Top 20 najboljih svjetskih destinacija: Hrvatska se našla na ljestvici!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije