Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ANALIZA

Kada će se turizam stvarno oporaviti? Hrvatska digla prosjek cijeloj Europi

08.10.2021.
u 13:38

Hrvatsku se izdvaja kao jednu od zemalja koje su u srpnju podigle prosjek Europi. Naime, nekoliko velikih destinacija u različitim regijama ostvarilo je i do 80 posto prometa iz 2019. godine. Osim Hrvatske, tu su Meksiko s padom od tek 19 posto, Turska sa 33 posto manje turista nego prije korone, Grčka koja je na 50 posto bila u srpnju, te Španjolska sa 55 posto minusa.

Komentara 2

KA
kalafat123
22:05 08.10.2021.

Ovakav turizam je prokletstvo Hrvatske. Pilamo granu na kojoj sjedimo.

DU
Deleted user
13:51 08.10.2021.

Ključan faktor za takvu poziciju Hrvatske je bio zemljopisni - jer smo duboko "uvučeni" i neki sj. dijelovi naše obale su na 5-6 h vožnje od Njemačke. Jer je ovo bila godina auto-turizma, prvenstveno. I dakako, neizmjerna je bila važnost naše AC mreže u ovakvoj, izvanrednoj prigodi odnosno "pozlatila" nam se ta ogromna investicija jer ne samo da su turisti stizali po besprijekornim cestama i brzo, nego je to i dio "image" Hrvatske u novije doba. Tako da smo imali relativno dobru sezonu - usprkos navedenim otegotnim okolnostima... Čak i privukli neke turiste koji inače ne bi ni dolazili na hrv. obalu pa sad imamo i novu klijentelu. Još puno treba raditi u turizmu i oko turizma u Hrvatskoj, ali već sad nas zasipaju komplimentima čak u SAD - mlađa i srednja generacija govori dobro eng. jezik, sigurnost je visoka na ulicama, oni se osjećaju baš opušteno u Hrvatskoj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?