Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 26
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Život na vagi

Stroga dijeta – Otkrivamo kako su hrvatski političari skinuli kile

Plenković, Grabar-Kitarović, Mrak Taritaš
Foto: PIXSELL
1/10
21.11.2018.
u 13:05

Mrak-Taritaš skinula 25 kg jedući prvi dan meso, drugi tijesto, treći voće, četvrti ništa

Politika, a pogotovo funkcionarska, visoko je stresan i uglavnom sjedilački posao što najčešće rezultira nakupljanjem kilograma. Često je dovoljno usporediti fotografije političara i političarki samo godinu dana nakon dolaska na funkciju da bi se već uočila znatna promjena u tjelesnoj težini.

Dijeta Kenana Mandre

Jednako se debljaju i žene i muškarci na političkim funkcijama, ali dok političari rado i otvoreno govore o točnom broju izgubljenih kilograma, političarke istopljene kilograme najčešće kriju. Tako su iz Vlade na pitanje Večernjeg lista prije odgovorili da je premijer Plenković u tri mjeseca izgubio čak 17 kilograma, a u Uredu predsjednice podatke o dijeti Kolinde Grabar-Kitarović smatraju privatnim informacijama koje ne treba dijeliti s javnošću.

Pogledajte video: Premijer Plenković smršavio 17 kilograma


Tako se ne zna koliko je predsjednica RH točno istopila kilograma, ali zna se da je (bila) na liposukcijskoj dijeti koju je osmislio sarajevski nutricionist Kenan Mandra. Dijeta se temelji na unosu zdravih masti i proteina, ali i odbacivanju ugljikohidrata. Uz pomoć liposukcijske dijete mršave i razne holivudske zvijezde, a nisu joj odoljeli ni domaći estradnjaci.

VIDEO Pogledajte kako se mijenjao modni stil predsjednice

– Riječ je o laganoj mediteranskoj kuhinji – ribi i pilećim prsima s maslinovim uljem te obilnim prilozima povrća i salata – pisala je Glorija pozivajući se na riječi predsjednice RH. Nakon što je znatno stanjila liniju, Kolinda Grabar-Kitarović i dalje pazi na prehranu, u kojoj nema krumpira, riže, tjestenine... U početku dijete predsjednica je nastojala i vježbati, odnosno trčati na kućnoj traci, a prvih mjesec dana dijetalnog režima prehrane uglavnom je jela juhe. Premijer Plenković odrekao se pak omiljene kole, čokolade i svega slatkog (zamijenio ih je sezonskim mandarinama), a izbacio je i večeru. Zna se da je Plenković ljubitelj brze prehrane, ćevapa, pohane i pržene hrane koja, očito, sada više nije na njegovu jelovniku.

Četiri godine mandata, kada je riječ o stasu, koštale su i bivšeg premijera Zorana Milanovića. Od mladića s početka premijerske dužnosti dogurao je do zaobljenije figure već sredinom mandata. Ipak, Milanović se fizički znatno oporavio nakon što je izgubio parlamentarne izbore 2015. godine i povukao se iz politike. Poznat kao sportski tip, posvetio se ponovno trčanju, pa ga se može vidjeti kako kondiciju održava trčeći Maksimirom. Prije godinu dana, “stesati” se odlučio i SDP-ov saborski zastupnik Gordan Maras. Među prvima je to primijetio upravo premijer Andrej Plenković pa mu je tijekom rasprave na jednom od aktualaca čestitao na gubitku kilograma te ga bocnuo da trenira kod kuće pred ogledalom, budući da se u intervjuima hvali da je smršavio.

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

– Skinuo sam tada deset kilograma. Morao sam, baš sam se bio udebljao – kaže Maras te otkriva da je baš kao i Plenković izbacio večeru, slatko, a prvih tjedan dana dijete nije jeo ni ugljikohidrate. Povećao je unos voća i povrća, a usporedo s time je i trčao, najčešće u Maksimiru, i kilogrami su se počeli topiti. U kratkom vremenu vaga je pokazala čak deset kilograma manje.

Cijeli dan ne jede, a onda...

– Nije mi Plenković bio motiv. Želio sam se bolje osjećati. Čovjek kada nije debeo i kada izgubi višak kilograma postane puno poletniji, ima više volje – kaže Maras koji je na dijeti bio dva mjeseca. Dva-tri kilograma, priznaje, u međuvremenu je dobio, ali će ih, kaže, ponovno pokušati istopiti.

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bitku s kilogramima od mladih dana vodi i šefica Glasa Anka Mrak Taritaš. Sklona je, kaže, debljanju. O ona je tip osobe koja se najviše udeblja kada vodi neuredan život. A život političara upravo je takav. Često, kaže, cijeli dan ne stigne jesti, a onda navečer, kada dođe doma, jede sve što joj padne pod ruku počevši od “vrata frižidera”.

– Nisu toliki problem ni te kasne večere. Nego to što cijeli dan ne jedem jer jednostavno nemam vremena, pa sve navečer nadoknadim – kaže Mrak Taritaš koja je kao ministrica imala sigurno desetak kilograma više nego što ih ima sada. Ipak, najviše je skinula 2008./2009. godine, gotovo 25 kilograma.

– Bila sam na dijeti prema kojoj se prvi dan jede samo meso, drugi tjestenina, treći voće, a četvrti ste na vodi. To mi je čak i odgovaralo dok je trajalo. Ali kasnije su mi se kilogrami vratili – kaže Mrak Taritaš. Dijetom i velikim gubitkom kilograma u medijima se rado hvalio i bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić. Tako je 2006. godine u šest mjeseci, gladujući jer je u početku samo pio vodu i sok od rajčice, izgubio čak 32 kilograma.

Predsjednica je na obljetnici završetka Prvog svjetskog rata u Parizu istaknula vitku liniju u pripijenoj haljini, a i premijeru Plenkoviću odijela sada bolje pristaju. Predsjednica, ako stigne, kod kuće trči na traci, a Plenković kad ulovi vremena odigra partiju košarke. Dijetu je prvo započela predsjednica, a na niskokalorijski režim prehrane ljetos je tijekom godišnjeg odmora krenuo i premijer...

Pogledajte video: Trenerica Sanja Žuljević uz koju baš svatko može smršavjeti

Komentara 50

RO
ronyday
15:35 21.11.2018.

Najviše je skinula gđa. sataraš, ona je kakila po svim skupim školjkama Gunje i njje prekinula svoju navadu pa kaki i dalje, samo što mrdi, mrdi.

HR
Hrvatska
13:20 21.11.2018.

Nasa kraljica je uvijek lijepa.

Avatar nisam_robot
nisam_robot
16:07 21.11.2018.

Evo gospodjica Ono Dark Sataras vec skoro izgleda lepo kao nasa predsjednica, odprilike toliko joj se i po inteligenciji priblizila jos samo na postenju mora malo raditi. Nije cudo da ljevicari luduju za lepom Sataras.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije