Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak u prosincu

Stravičan slučaj: Na suđenju za višestruka silovanja djevojčice ispitani svjedoci tužiteljstva i vještaci

Sudnica
Marko Lukunic/PIXSELL
15.11.2021.
u 12:34

Sada slijedi ispitivanje svjedoka obrane

Na županijskom sudu u Zadru na suđenju optuženima za seksualno zlostavljanje tada djevojčice u razdoblju od kolovoza 2018. do srpnja 2019.godine ispitani su svi svjedoci optužbe i vještaci, a nastavak suđenja je predviđen za prosinac. 

Podsjetimo u listopadu 2019. godine maloljetnica se požalila psihologinji u školi da ju je u sedam navrata zlostavljalo sedam mladića u selu gdje i živi. To je prijavljeno centru za socijalnu skrb, a oni su obavijestili policiju koja je mladiće privela kod suca istrage županjskog suda u Zadru. Sudac ih je pustio na slobodu i izrekao mjere opreza odnosno zabrane približavanja maloljetnici nakon čega su uslijedili brojni protesti diljem Hrvatske.Tada je novo sudsko vijeće pritvorilo osumnjičene mladiće koji su zadržani u pritvoru do završetka istrage. Optužnica je podignuta 5. svibnja prošle godine podiglo pred Županijskim sudom u Zadru protiv petorice okrivljenika (2000., 2000., 2000., 2000 i 1999.) te dvojice maloljetnika (2003. i 2001.) zbog počinjenja više teških kaznenih djela protiv spolne slobode.

- Okrivljenicima se stavlja na teret počinjenje jednog teškog kaznenog djela protiv spolne slobode iz čl. 154 st. 2. KZ/11, više teških kaznenih djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 1. KZ-a, više kaznenih djela bludnih radnji iz čl. 155. st. 2. KZ/11 i dva kaznena djela iskorištavanja djece za pornografiju iz čl. 163. st. 2. KZ/11, sve na štetu djeteta - istaknuto je u optužnici.

- U navedenom kaznenom predmetu nastavak rasprave zakazan je za 03.  prosinca 2021. godine. Do sada su u postupku ispitani svi svjedoci predloženi od strane tužiteljstva, kao i sudski vještaci psihijatrije i psihologijske struke - istakla je Dijana Grancarić glasnogovornica zadarskog županijskog suda o slučaju koji je zatvoren za javnost. Sada slijedi ispitivanje svjedoka obrane. 

Ključne riječi

Komentara 3

MM
Mamina maza
14:47 15.11.2021.

Baš me zanima što roditelji misle o svojim sinovima......Da li su ponosni..

LI
liliZG
13:59 15.11.2021.

strašno, ... a još strašnije kada je bilo ekipe koja je pričala da je mala sama to tražila... ma je... pogotovo kada te netko snimi i ucijenjuje snimkom da će svima u selu to pokazati.. strašno...

Avatar Europsko-Balkanska Ljubav
Europsko-Balkanska Ljubav
15:50 15.11.2021.

Sta sve pravi hrvati rade sa djecom uz Boga i domoljublje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije