Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Zlostavljao pastorku, sud mu smanjio kaznu na 11 godina. Kao olakotnu okolnost uzeli to što je bio u Domovinskom ratu

Presudom dubrovačkog suda 48-godišnjak je bio osuđen jer je od sredine 2019. do sredine 2020. godine u spavaćoj sobi obiteljske kuće učestalo zlostavljao malodobnu kćer svoje supruge pa je tako počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom i zloporabe odnosa ovisnosti djeteta o njemu kao skrbniku
15. rujna 2021. u 10:17 10 komentara 1446 prikaza
pedofilija
Foto: Pixabay

Iako je Županijski sud u Dubrovniku u travnju ove godine na 14 godina zatvora nepravomoćno osudio 48-godišnjaka zbog spolnog zlostavljanja njegove osmogodišnje pastorke, Visoki kazneni sud po žalbi njegove odvjetnice preinačio je presudu i smanjio je na 11 godina zatvora.

Presudom dubrovačkog suda 48-godišnjak je bio osuđen jer je od sredine 2019. do sredine 2020. godine u spavaćoj sobi obiteljske kuće učestalo zlostavljao malodobnu kćer svoje supruge pa je tako počinio kazneno djelo spolnog odnošaja s djetetom i zloporabe odnosa ovisnosti djeteta o njemu kao skrbniku, javlja Slobodna Dalmacija.

PROGLAŠEN KRIVIM Godinama silovao svog psa: Zaposleniku Europskog parlamenta godinu dana zatvora

– Generalnu i specijalnu prevenciju moguće je postići i blažom kaznom i to onom od 11 godina zatvora. Naime, u obzir treba uzeti zapriječenu kaznu za kazneno djelo za koje se tereti optuženik, a to je kazna zatvora od tri do 15 godina te je u pravu optuženik kada tvrdi da je prvostupanjski sud prilikom odmjeravanja kazne precijenio značaj otegotnih, a podcijenio značaj olakotnih okolnosti te propustio optuženiku cijeniti kao olakotnu okolnost činjenicu da je sudjelovao u Domovinskom ratu – stoji, uz ostalo, u pravomoćnoj presudi Visokog kaznenog suda.

party prijavile za studentski posao Mučne ispovijesti djevojaka koje su postale žrtve silovatelja: Zgrabio me za ruku, odveo u WC i zaključao

Nadalje, vijeće Visokog kaznenog suda utvrdilo je da je dubrovački sud ispravno vrednovao otegotne okolnosti kada navode da je počinio kazneno djelo u duljem vremenskom razdoblju, što upućuje na njegovu upornost i odlučnost u protupravnom postupanju.

– Činjenica da je djetetu nanosio bol i to kako fizičku tako i psihičku, čime je narušio tjelesni i emocionalni razvoj djeteta, a kazneno djelo počinjeno je prema pastorci i to od osobe s kojom dijete živi u zajedničkom kućanstvu, okolnosti su koje predstavljaju samo obilježje djela pa je u pravu žalitelj kada navodi da ih je sud dvostruko vrednovao, kako kroz kaznu tako i kroz ocjenu otegotnih okolnosti. Zbog iznesenog, ovaj sud kao sud drugog stupnja nalazi opravdanim optuženika osuditi na kaznu zatvora u trajanju od jedanaest godina – zaključilo je pravomoćno sudsko vijeće Visokog kaznenog suda.

Gradilište novog mosta preko Save kod Stare Gradiške
POVEZIVANJE BIH I HRVATSKE
Na 4 traka novog mosta preko Save prolazit će 28.000 vozila dnevno
AUTOFLOTA
Jednostavno do vozila
Poslovni najam: Prava ušteda kod nabave vozila, a evo i zašto