Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDALA SE POLICIJI

Majka ubila pedofila koji je zlostavljao njezina tri sina: 'Osjećali smo se sigurnije'

Ilustracija
Ilustracija/Pixabay
24.11.2022.
u 11:02

Tijekom sudskog postupka pokazalo se da je Michael Pleasted promijenio ime iz Robin Moult i da je bio osuđeni pedofil. Imao je 24 prethodne presude za seksualne prijestupe u razdoblju od tri desetljeća.

Prije osam godina, Sarah Sands nožem je nasmrt izbola osuđenog pedofila koji je seksualno zlostavljao njezina tri sina. U jesen 2014. godine, u istočnom Londonu prošetala je do susjednog stambenog bloka i ubola Michaela Pleasteda osam puta. On je iskrvario do smrti. 

Pleasted je imao 77 godina i bio je optužen za seksualne delikte nad mladićima na imanju u Silvertownu gdje je živio. BBC je sada po prvi put izvijestio da su sva tri dječaka uključena u slučaj bili sinovi Sarah Sands. Najstariji Bradley, koji je tada imao 12 godina, prošle se godine odrekao prava na anonimnost kako bi otkrio zlostavljanje. Njegova mlađa braća blizanci, Alfie i Reece, sada su učinili isto. Imali su 11 godina kada je njihova majka ubila muškarca.

Sada imaju 19 i 20 godina i sjećaju se kada su kao djeca saznali što im je majka učinila. Govoreći zajedno s majkom, kažu da je odrastanje bilo teško dok je ona bila u zatvoru. Njihova mama kaže da se kaje zbog onoga što je učinila, no njezini sinovi govore drugačije. 

- Skidam kapu. Neću to poreći - rekao je Bradley. 

- Zbog toga smo se osjećali sigurnije. Nije zaustavilo noćne more, ali nam je dalo osjećaj sigurnosti jer nisi morao hodati ulicom misleći da će on doći iza ugla - dodaje Alfie. Reece kaže da je tada, s 11 godina, bilo "lijepo znati da je mrtav". 

Sarah Sands i njezina obitelj preselili su se u svoj novi dom nekoliko mjeseci prije ubojstva. Sprijateljila se s Pleastedom koji je živio sam.

- Mislila sam da je divan starac. Kuhala sam mu, pazila na njega, uvijek mu pravila društvo kada sam imala vremena - navodi majka. Pleasted je sortirao novine u dućanu, a neka su djeca subotom radila s njim. Pitao je može li Brad pomoći, a kasnije je pozvao trojicu dječaka u svoj dom. Jedne večeri blizanci su majci otkrili da ih je Pleasted seksualno napastovao. Tjedan dana kasnije, Bradley je otkrio isto. 

Dok je čekao suđenje, Pleastedu je sudac odredio jamčevinu i rekao da se može vratiti na imanje. Sands je rekla da je bila izbezumljena i da nije imala razumijevanja

Sands je na putu do Pleasteda snimljena nadzornom kamerom, a nekoliko sati kasnije predala se policiji sa svojim krvavim nožem i odjećom. Sudac na suđenju kasnije je rekao da ne vjeruje da je "racionalno razmišljala o tome do čega bi uzimanje noža moglo dovesti". Sarah Sands osuđena je za ubojstvo iz nehata. Bila je u zatvoru tri i pol godine, ali kasnije je njezina kazna povećana na sedam i pol godina jer je ocijenjeno da je preblaga. U zatvoru je provela gotovo četiri godine. Dok je njihova samohrana majka bila iza rešetaka, trojica dječaka i njihova dva mlađa brata živjeli su s bakom.

Tijekom sudskog postupka pokazalo se da je Pleasted promijenio ime iz Robin Moult i da je bio osuđeni pedofil. Imao je 24 prethodne presude za seksualne prijestupe u razdoblju od tri desetljeća. Sarah Sands sada se pridružila drugima koji vode kampanju za stroža ograničenja za seksualne prijestupnike koji promijene svoja imena.

VIDEO Nove mjere u Hrvatskoj zbog ptičje gripe: Sva perad mora se držati u zatočeništvu

Komentara 11

KO
koraknaprijed
11:44 24.11.2022.

Odmah pozvati tu zenu u Hrvatsku i postavit je kao ministra pravosuđa sa duplom placom.

Avatar Ninefinger
Ninefinger
12:03 24.11.2022.

Očito ga je prvo prijavila. Zatim su ga pustili da čeka suđenje na slobodi, u blizini njene kuće. Što prava majka, kojoj su 3 sina sexualno zlostavljana, treba napraviti? Upravo ovo što i ova mama! S tim da mu jee prvo trebalo odrezati ***c i pustiti ga da iskrvari....

SA
sasha68
13:02 24.11.2022.

svaka cast zeno..a uzgred i britansko i svako drugo pravosuđe radi iste greške sa pedofilima-slučajno??! 24 presude i slobodan da promjeni ime, pa sta radi ta policija

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije