Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
psihijatrija

Strava u Popovači: Bolničar silovao pacijenticu, dobio 3,5 god.

silovanje
Davor Javorović/Pixsell
18.10.2012.
u 14:47

Muškarac je u Neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača 28-godišnjakinju namamio u jednu sobu na odjelu, odvukao je u kupaonicu i silovao

T. Š. (32), bivši bolničar u Neuropsihijatrijskoj bolnici Popovača, dobio je na sisačkom Županijskom sudu kaznu zatvora od tri i pol godine za silovanje pacijentice, koja se u toj ustanovi liječila od alkoholizma.

Naime, sud je utvrdio kako je T.Š. 20. veljače prošle godine silovao 28-godišnju pacijenticu. Ona mu je zapela za oko, oblijetao ju je, nagovarao na seks, no djevojka nije pristajala. No, to ga nije spriječilo u njegovu naumu. Toga dana je 28-godišnjakinju namamio u jednu sobu na odjelu, odvukao je u kupaonicu i silovao. Zbog krupne konstitucije muškarca djevojka se od napasnika nije mogla obraniti, a silovanje je odmah prijavila osoblju bolnice i policiji.

Silovatelj je ubrzo sporazumno raskinuo radni odnos s bolnicom. Kazneni zakon predviđa za silovanje kazne u rasponu od jedne do 10 godina zatvora, a na Županijskom sudu u Sisku kao olakotne okolnosti uzete su u obzir činjenice da je T. Š. oženjen i otac troje male djece.

>>Zatvorenik iz Lepoglave osuđen zbog silovanja drugog zatvorenika

>>Muškarac na putu kući presreo i silovao 16-godišnju nećakinju

Ključne riječi

Komentara 17

AL
alapača
15:22 18.10.2012.

dakle, mislim da treba ukinuti svakakve olakotne okolnosti. pogotovo kad nemaju veze s počinjenim nedjelom. ta nije ukrao kruh i mlijeko pa da mu je olakotna okolnost što je oženjen i ima troje djece. po karakteru ustanove u kojoj see silovanje dogodilo, mora čuvati i brinuti se o pacijentima. sigurno se nije zaljubio u pacijenticu, nego je iskoristio poziciju fizički i psihički jačeg, i sigurno mu nije prvi put da tako radi. kako mu je kazna niska, vjerojatno je svaki vikend vani.

Avatar žič
žič
15:35 18.10.2012.

kakve to ima veze kaj je otac troje djece,znaci ocevi vise djece mozeju delati kaj hoceju,jer su im djecica olakotna okolnost (jadna djeca s takvim ocem kretenom) pri izricanju presude,eeeee,imamo pravosudje za pos........,

NO
norahs
15:10 18.10.2012.

Sporazumni otkaz???!!! Jesu ovi normalni?! Pa, za što onda slijedi izvanredni?! A presudu od 3,5 godine (nepravomoćno, znači skinut će još do pravomoćnosti) za brutalno silovanje ne vrijedi ni komentirati... Fuj!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije