Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slavonski brod

Muškarac na putu kući presreo i silovao 16-godišnju nećakinju

silovanje
Davor Javorović/Pixsell
10.10.2012.
u 15:42

Dvije godine već je odležao u zatvoru zato što je silovao malodobnog hendikepiranog dječaka

Sela u istočnom dijelu brodskog Posavlja već danima bruje o nemilom događaju koji se u noći sa 29. na 30. rujna dogodio u selu nedaleko od Slavonskog Broda. Naime, 38-godišnji muškarac u večernjim je satima na putu kući presreo svoju 16-godišnju nećakinju, odvukao je u stranu i silovao. Takvog događaja ne sjećaju se ni najstariji mještani. Svi su zaprepašteni.

Ima podeblji dosje

– To je strašno. Pitam se kakav je uopće um čovjeka koji je u stanju počiniti takve stvari. Žao mi je djevojke i njezinih roditelja, nadam se da će počinitelj biti brzo pronađen i uhvaćen – govori jedan mještanin.

Doznajemo da silovatelj već ima podeblji policijski dosje i kako je istražnim organima otprije poznat po sličnim kaznenim djelima. Dvije godine već je odležao u zatvoru zato što je silovao malodobnog hendikepiranog dječaka. Navodno je počinio još nekoliko silovanja, ali se u tim drugim slučajevima uspijevao izvući bez zatvorske kazne.

– Uvijek se nelagodno osjećamo kada ga vidimo. Znamo kakve su mu sklonosti i što je u stanju učiniti. Ovo se moglo dogoditi i našem djetetu – govore neki mještani.

Otac silovane djevojčice nije mogao odgovoriti na naše pitanje o okolnostima nemilog događaja, jer su mu iz policije kazali da u cilju daljnjeg provođenja istrage ne smije iznositi detalje u javnost, dok ga se ne uhvati.

Traume će ostati

– I mi smo čuli za te priče, ipak je riječ o ženinu bratu, ali nismo ni slutili da bi tako nešto mogao učiniti vlastitoj nećakinji. Moja je kći sada dobro, oporavlja se polako i fizički i psihički, ali traume i ožiljci će sigurno ostati još dosta dugo – govori otac.

Glasnogovornica Policijske uprave brodsko-posavske Kata Nujić kratko nam je kazala da policijski službenici na području istočno od Slavonskog Broda intenzivno tragaju za počiniteljem spomenutog kaznenog djela, koji je od 30. rujna u bijegu. Ona nije potvrdila priče koje kruže selom o tomu kako je odbjegli silovatelj naoružan i opasan.

>> 14-godišnja Šveđanka na Facebooku objavila da je silovana

Ključne riječi

Komentara 34

SL
slavicabosnjak317
16:12 10.10.2012.

Sad bi otac djevojke trebao krenut u akciju! puna podrška!

KG
KG002
16:14 10.10.2012.

Za silovatelje bi trebalo uvesti jedinstvenu kaznu- kastracija! Zar netko misli da zatvor može takve ljude izliječiti?? Ovaj će čim izađe ponovno nekoga napasti...

OB
-obrisani-
15:48 10.10.2012.

dugotrajna psihijatrijska hospitalizacija !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije