Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Kriv je odgajatelj

Strava u domu za odgoj: Dječaka (13) brutalno zlostavljali, tjerali da pije urin, palili upaljačem

pedofilija, zlostavljanje
Thinkstock
16.05.2019.
u 11:01

Noćni odgajatelj na pulskom Općinskom sudu osuđen je zbog nesavjesnog rada u službi jer je za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine u Domu došlo do grubog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg štićenika od 15-godišnjaka i 12-godišnjaka

Grubo psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje 13-godišnjeg štićenika dogodilo se u Domu za odgoj djece i mladeži u Puli u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine. Sud je utvrdio da 62-godišnji noćni odgajatelj koji je te večeri bio u smjeni nije redovito, svakih sat vremena, obilazio odjel mlađe muške skupine pa su maloljetnik (15) i dječak (12) ušli u sobu 13-godišnjaka i brutalno ga zlostavljali, javlja Glas Istre.

Noćni odgajatelj na pulskom Općinskom sudu osuđen je zbog nesavjesnog rada u službi, jer je za vrijeme njegove smjene u noći s 29. na 30. rujna 2010. godine u Domu došlo do grubog psihičkog, fizičkog i seksualnog zlostavljanja 13-godišnjeg štićenika za koje su odgovorni bili 15-godišnjak i 12-godišnjak, također štićenici Doma. 

Maloljetnici su zlostavljanje snimili mobitelom a, između ostalog, dječaka su tetovirali, tjerali ga da pije urin te ga palili upaljačem po trbuhu. Do zlostavljanja je došlo bez ikakvog povoda.

Odgajatelju je izrečena uvjetna kazna i to deset mjeseci zatvora koje neće odslužiti ako u roku od godinu dana, a nakon što presuda postane pravomoćna, ponovno ne počini neko kazneno djelo. Državno odvjetništvo žalilo se na nepravomoćnu presudu te će o njoj odlučivati Županijski sud u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 2

HH
Hrvoje Hrk !!
11:13 16.05.2019.

Jel se moze više uvest smrtna kazna u ovu državu ,ili barem ono , zub za zub oko za oko

LA
larala
11:43 16.05.2019.

12 i 15g. i takvi monstrumi, šta će biti tek sa 20-30g. ako ova država već jednom ne stane na kraj tim maloljetnim delikventima već ih nastavi maziti perom po guzi .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije