Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
femicid u bangladešu

Djevojku polili kerozinom i zapalili jer je prijavila seksualno zlostavljanje

Foto: MOHAMMAD PONIR HOSSAIN/REUTERS/PIXSELL
07.05.2019.
u 13:30

Ubojstvo učenice pokrenulo je lavinu prosvjeda u tradicionalnoj zemlji gdje se seksualno zlostavljanje rijetko prijavljuje, najčešće jer se žrtve boje osude društva, ali i svojih obitelji

Učenica srednje škole u Bangladešu je zalijevana kerozinom i zapaljena nepuna dva tjedna nakon što je prijavila policiji ravnatelja koji ju je pozvao u svoj ured i neprikladno dodirivao. 

Devetnaestogodišnja Nusrat Jahan Rafi nakon prijave nije dobila zaštitu policije, nego je svojim činom izazvala prosvjed nezadovoljnih učenika u koji su se priključili i lokalni političari.

Zlostavljanu djevojku kolegica je na prevaru odvela na krov škole lažući da netko tuče njezinu prijateljicu. Kad je Nusrat stigla do krova, našla se okružena s četvero ili petero ljudi odjevenih u burke koji su je nagovarali da povuče prijavu protiv ravnatelja. Kada je odbila, zapalili su je, prenosi BBC.

Ubojstvo učenice pokrenulo je lavinu prosvjeda u tradicionalnoj zemlji gdje se seksualno zlostavljanje rijetko prijavljuje, najčešće jer se žrtve boje osude društva, ali i svojih obitelji.

Policija je uhitila 15-ak osoba povezanih s ubojstvom, a ravnatelj je i dalje u pritvoru.

Komentara 6

MO
morejeslano
15:40 07.05.2019.

Islam pokazuje značajne piromanske tendencije.

BR
branka1958
13:53 07.05.2019.

Uskoro cemo ovo gledat kod nas

KO
komar64
17:17 07.05.2019.

Napredna migracija koja nam donosi svoje vrijednosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije