Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NEZAPAMĆEN ZLOČIN U AUSTRIJI

Pokolj zbog ljubomore: Ubio bivšu djevojku, njenu cijelu obitelj i novog dečka

Pokolj zbog ljubomore u Austriji
Foto: ZOOM.TIROL/REUTERS/PIXSELL
1/6
06.10.2019.
u 14:01

- Upravo sam ubio 5 ljudi, izjavio je mladić kad se predao u policijskoj postaji

Petero ljudi ubijeno je u ranim jutarnjim satima u Kitzbühelu, poznatom skijalištu u Austriji. Prema prvim informacijama počinitelj masakra je 25-godišnji mladić, a vjeruje se da je motiv bila ljubomora.

Ubio je svoju bivšu djevojku, njezinog novog dečka i tri člana njezine obitelji.

Njega je prije dva mjeseca napustila djevojka (19) koju je dan ranije sreo u restoranu u pratnji drugog mladića i pritom je došlo do sukoba. Danas rano ujutro mladić se pojavio u obiteljskoj kući 19-godišnjakinje gdje je došlo do novog verbalnog konflikta, a potom ga je otjerao otac djevojke.

Dvadesetpetogodišnji mladić se vratio kući, uzeo bratov pištolj pa se opet vratio pred kuću bivše djevojke oko 5.30 sati ujutro  i krenuo u svirepi pokolj. Ubio je prvo njenog oca na pragu, potom je iz pištolja pucao i usmrtio brata (25) bivše djevojke, a potom i njenu majku (51), javlja Kleine Zeitung.

Kako bi došao do bivše djevojke koja se zaključala s novim dečkom (24) u kućici u dvorištu, popeo se čak na balkon i preko njega ušao u dvorište.

Foto: ZOOM.TIROL/REUTERS/PIXSELL

Kako piše Corriere della Sera, nakon počinjenja stravičnog zločina, otišao je u policijsku postaju, stavio pištolj i nož na stol i izjavio: - "Upravo sam ubio 5 ljudi". 

Policija se potom zajedno sa hitnim službama zaputila prema mjestu zločina. Po dolasku su hitne službe pokušale reanimirati žrtve, ali je bilo prekasno. Utvrđeno je da napadač nije bio pod utjecajem alkohola, ali ostalo je nejasno zašto je u rukama imao i nož, kazao je Walter Pupp, voditelj Državnog ureda za kriminal.

"Čitav grad je u žalosti. Izgubili smo vrlo cijenjenu obitelj", rekao je Klaus Winkler, gradonačelnik Kitzbühela, ističući pritom da se radi o nevjerojatnom zločinu pojedinca kakav se ne pamti.

"Ono što se dogodilo u Kitzbühelu je strašna tragedija. Takve vijesti vas jednostavno ostave bez riječi. U ovim teškim trenucima, moje misli su s njihovim obiteljima i prijateljima", poručio je šef savezne pokrajine Tirol Günther Platter.

 

 

Komentara 28

OX
oxymoron
15:16 06.10.2019.

Kod ludjaka je nepotrebno traziti logiku. Vidi se i u komentarima.

GR
gragakarlovac
16:09 06.10.2019.

Koji slabi muškarac...nemože podnijeti odbijanac

ZA
!zagreb!
15:50 06.10.2019.

Ako već ne mariš za druge. Kako si možeš uništiti život radi nekoga tko te ni ne voli.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije