Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
okrutan čin

Strava pokraj Pule: Bacili petardu psu u usta! Morali ga uspavati

petarda (1)
Ivica Galović/Pixsell
02.01.2013.
u 15:27

U svojoj veterinarskoj karijeri svega sam se nagledao, i zlostavljanih mačaka i pretučenih pasa, ali ovako nešto grozno, brutalno doista nisam vidio, rekao je veterinar.

Nekoliko zasad nepoznatih osoba u poslijepodnevnim satima uoči Silvestrova pokazalo se stravično okrutnima stavivši petardu u usta psu u Galižani nedaleko od Pule. Nesretni pas teško je ozlijeđen i zbog ozljeda su ga morali uspavati, piše Glas Istre, a veterinar Stjepan Kočar rekao je da su ozljede bile toliko strašne da nije bilo drugog rješenja.

– U svojoj veterinarskoj karijeri svega sam se nagledao, i zlostavljanih mačaka i pretučenih pasa, ali ovako nešto grozno, brutalno doista nisam vidio. Stoga sam cijeli slučaj prijavio policiji i oni su doista brzo došli, a sada ćemo svu dokumentaciju i zapisnik o ozljedama pripremiti i predati policiji da dalje postupa – rekao je Kočar.

Galižanin Luciano Zaharija, sin vlasnice stradalog psa, rekao je da postoje svjedoci koji su vidjeli okrutne počinitelje, a riječ je o mlađim muškim osobama koji, kaže, već duže vrijeme teroriziraju stanovnike tog malog istarskog mjesta.

Pas je stvarno bio dobar, zlatan, nikada prema nikome nije pokazao agresivnost. Zato mu i jesu to učinili, da je bio drugačiji, ne bi im to bio dopustio, ispričao je Zaharija želeći da se o cijeloj priči javno progovori, da ljudi razmisle kakva je to mladež i u kakve će ljude danas, sutra izrasti, ali i da nadležni, veterinarska inspekcija, društvo za zaštitu životinja, pa i učitelji i roditelji porade s takvom djecom.

 

Komentara 37

OB
-obrisani-
17:15 02.01.2013.

Opet se traze izgovori,na kraju ce ispast da je jadni pas sam kriv... Niste kako treba... svatko tko psa ,macku ima znat ce i zna ,ovo novogodisnje sa petardama je najveca tortura za njih... Culo im je senzibilnije nego vase (nase)... Moja nije htjela ici dolje kad su petarde bacali a ne da bi se igrala sa njima koje su upaljene...

Avatar pozitiva
pozitiva
19:03 02.01.2013.

Za okrutno zlostavljanje zivotinje treba uvesti kaznenu odgovornost.To su ziva bica kao i mi ! To je zlocin kao i svaki drugi...

KD
kamoc€do
16:42 02.01.2013.

Ovo je dokaz da u Istri nešto ne valja! Pa kako će i valjati kada tamo vladaju IDS i SDP?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije