Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Rezultati
Povratak na članak

Stranka desnog centra Fidesz pobjednik izbora u Mađarskoj

Zbog slabe procjene izborne komisije, brojna glasačka mjesta morala su ostati otvorena dulje od predviđenog roka, jer su pred njima bili veliki repovi glasača

Komentari 42

OB
-obrisani-
10:26 12.04.2010.

Mađarima došla voda do grla, pa pobijedila desnica.

VL
FT
Fritz The Cat
14:55 12.04.2010.

Radovane pozdravljam te i postujem kod tebe samo borbu za pismo i jezik a to sto sa Hrčcima pokusavas da nadjes zajednički jezik to je sviranje kurcu,nikada ali nikada mi nećemo živeti u slozi i poštovanju. To pričam naravno u svoje ime,jer sutra Bože zdravlja imacu decu i učiču ih da mrze Hrčka,ma koliko to pogresno bilo ali jebiga tako je. Pozdrav i sve najbolje

VL
AU
autoritet
23:40 11.04.2010.

zakasnili na izbore? vidi se da su s nama živjeli 8 stoljeća! nadam se pobjedi fidesza, dolje s komunistima. orban je naš čovjek

VL
OB
-obrisani-
23:40 11.04.2010.

Prvi put za svojih 30 godina čujem da se birališta na izborima zatvaraju u 13 sati. Od koga su to videli? Svašta. To ni u Africi nema. Kao drugo, Mađari su kao i Italijani, najodaniji fašizmu koji im je genetskii zapisan i koji prenose iz generacije na generaciju. No, dok \"Jobbik\" ne spominje Vojvodinu, Tranislvaniju i Slovačku, već je skoncentrisan na sopstvene Cigane, kojih je gotovo milion u njihovoj državi, sve je pod kontrolom. Nikad nisam imao u planu da se Srbija širi ka severu, ali ako Jobbik baš bude insistirao, bude Budimpešta najveći srpski grad, hahahaa

VL
BA
Babaroga
00:08 12.04.2010.

Jobbik će biti ključ u sastavljanju vlade a da bi ga pridobili Fidesz će mu udovoljiti ograničavanjem prava Cigana. njih po nekim procjenama ima i do 10% Mađarske. Čak hoće autonomiju. Ali bit će najviše problema u odnosima sa Rumunjskom radi Mađara u Transilvaniji koji čine 8% Rumunjske populacije i možda sa Slovačkom gdje su na vlasti isto desničari. Koja god kombinacija ispala drago mi je da će najveći gubitnici biti Romi. Možda se o tom pitanju Rumunjska i Mađarska čak i dogovore. Pa da vidim kako će ovi ići na zapad po EU i prositi.

VL
OB
-obrisani-
00:40 12.04.2010.

..u drugom krugu, dobivaju jos´oko 40% glasova-ti iz Fidezsa...

VL
OB
-obrisani-
02:08 12.04.2010.

koji si ti teleći glupan hipnotizirani... to je nešto neviđeno... samo se ti drži amerike, ovdje takve ne rabimo...

VL
MA
maxresist
08:46 12.04.2010.

Hrvatska nema snažnu desno orjentirano stranku,stranku koja bi zaštitila nacionalne interese i imala ekstremnji program koji nam je nužan radi zaštite nacionalnih interesa. Zanimljivo je kako nas se uvijek percipira kao nekakav fašistoidan narod a jedini u europi nemamo ekstremno desnu stranku ili pokret,na temelju takvog razmišljanja kakvo šire jutarnji,index i slični masonski mediji Mađarska bi sadabila treći Reich.

VL
OB
-obrisani-
09:02 12.04.2010.

maxresist --- Нема ту много места чуђењу. И значајан део комуниста, касније социјалиста Хрватске, понашао се као крајња десница, подржавајући идеологију крви и тла. Зар се нису све политичке опције сложиле да из Устава Хрватске избаце Србе као конститутиван народод и тиме му онемогуће бар формалну равноправност и могућност опстанка у лијепој нашој? А шта би крајња десница више могла да тражи од онога што је већ урађено? Да не говорим о томе да се мржња према Српском народу спроводи систематски, готово у свим јавним гласилима па је она највише раширена код младих. Није ли то фашизам?

VL
Avatar LaMer
LaMer
09:06 12.04.2010.

Kojim to hieroglifima ovaj lik dole piše ? Niš ga ne razmem ! Kaj je to neko pismo indijanaca iz amazonske prašume ili stepskih plemen iz pustinje Gobi ?

VL
BL
Bluno
09:37 12.04.2010.

U svim siromašnijim zemljama jača desnica što je \"klasika\". Također sam čuo da u Mađarskoj imaju dosta problema sa jednom nacionalnom manjinom tako da je vjerovatno i to razlog jačanja njihove desnice. Iako u svim zemljama desnica je više centar a ostalo su sve paranoični strahovi od desnice.

VL
OB
-obrisani-
10:18 12.04.2010.

Maksiću, Osnujmo ju. Evo prijedloga, jesdnostavno: HRVATSKA DESNICA

VL
OB
-obrisani-
10:20 12.04.2010.

Administratore, Ne trebate se praviti da ne razumijete ćirilicu.

VL
AU
autoritet
11:22 12.04.2010.

bravo fidesz, i mađari se napokon opametilii riješili se ljevice

VL
OB
-obrisani-
10:58 12.04.2010.

kumajela --- Па не знам по чему си закључила да очајавам. Писао сам о хрватској десници, односно фашизму, у суштини о хрватском политичком једномљу. А знаш и сам да се све враћа и плаћа, па не видим да Хрвати којии подржавају то једноумље имају разлога да нешто славе и ликују због привидног а свакако привременог \"успеха\".

VL
OB
-obrisani-
11:48 12.04.2010.

Radovanče, I nemoj očajavati. Pomiri se sa situacijom. Kosovo vam je otcjepljeno. Sada je na redu Srijem, Banat i Bačka -tri srca junačka! I evo vam Srbije - beogradskog pašaluka. Sad piši što hoćeš, žurim na trajekt za Korčulu.

VL
OB
-obrisani-
12:00 12.04.2010.

Problem je jacanje krajnje desnih, fasistoidnih, revansisticnih i antisemitskih sila, koje bi mogle biti potencialno (barem teoreticno) opasne i za madjarske susjede, Slovake, Slovence i Hrvate ...

VL
OB
-obrisani-
12:08 12.04.2010.

kumajela --- Ко разуме схватиће, а ко не разуме... Ти си одличан пример расположења у Хрватској, али те морам подсетити, пошто ниси свакако био скоро у Београду, Нишу, Крагујевцу, Новом Саду. Тамо и даље имаш улице са називима: Карловачка, Задарска, Загребачка, Вировитчка, Бјеловарска, Бенковачка, Книнска, Обровачка, Дубровачка.... И нема предлога за промену назива, лијепа наша домовино.

VL
OB
-obrisani-
12:13 12.04.2010.

Radovane, s svim duznim postovanjem, ali ti pricas uzasne gluposti, naime ono o \"суштини о хрватском политичком једномљу\" Koji ku*** hrvatsko jednoumlje - pa hrvatska je po mom misljenju podijeljena na lijevo i desno vise od svih europskih zemalja ... To je hrvatska tradicija. Sjetimo se samo drugog rata: mnogo ustasa, ali jos vise partizana. Dok je kod vas bilo partizana jako malo, a cetnika velika vecina. Barem tako vi sami sada tvrdite ... Takvo je stanje i danas - revansisticne ideje u Srbiji su veoma jako, velika vecina Srba bi jos danas plesala ravnogorsko kolo ... Nikakve samokritike kod vas (osim nekih junaka poput Bogdana Bogdanovica, Petra Lukovica, itd), nikakve katarze; da imate potrebnu snagu, opet bi sutra isli u rat ...

VL
OB
-obrisani-
10:25 12.04.2010.

Radovanče, Samo ti očajavaj. Gdje vam je bila pamet prije dvadeset godina? Ili, bolje rečeno, prije 90 godina, ili, onda kad je Vuk S. K. zavijao i tulio: Srbi svi i svuda, i Kovčežić naroda s tri zakona. Tko hoćeoće sve - ne dobije ništa.

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.