Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Hrvatska

Strabag se opet žalio, ne žele da Grci grade ni stonsku obilaznicu

Kako doznajemo, Strabag smatra da referencija jednog od stručnjaka kojeg su Grci naveli u svojoj ponudi nije sukladna traženim uvjetima na nadmetanju
07. kolovoza 2019. u 14:00 48 komentara 11304 prikaza
Radovi na Pelješkom mostu
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/3

Austrijski Strabag uložio je žalbu na odabir grčkog Avaxa da gradi južni dio pristupnih cesta Pelješkom mostu, stonsku obilaznicu, poddionice Sparagovići – Prapratno i Prapratno-Doli. Zavrzlama oko gradnje pristupnih cesta mostu koji će spojiti Hrvatsku tako se nastavlja. A očekuje se da će i Avax Državnoj komisiji za kontrolu postupaka javne nabave također uložiti žalbu na odabir Strabaga za gradnju sjevernog dijela pristupnih cesta, dionice Duboka-Sparagovići. Te žalbe će odgoditi početak gradnje pristupnih cesta, koji onako zbog brojnih žalbi koje su podnesene dosad kasni već nekoliko mjeseci i zbog čega će most biti izgrađen puno prije njih.

Pelješki most hrvatske ceste u problemu Austrijanci ruše natječaj za pristupnu cestu Pelješkom mostu

Kako doznajemo, Strabag smatra da referenca jednog od stručnjaka kojeg su Grci naveli u svojoj ponudi nije sukladna traženim uvjetima na nadmetanju. Ta referenca se odnosi na gradnju dionice Ravča- Ploče na Dalmatini, a izdale su je Hrvatske autoceste. Strabag, kako neslužbeno doznajemo, tvrdi da taj stručnjak nije bio glavni inženjer na tom gradilištu ispred udruge koja je dobile taj posao. No njega je za glavnog inženjera, kako doznajemo, imenovao Konstruktor za svoj dio te dionice koji je gradio te je referenca izdana na temelju tog određenog posla.

Hrvatske ceste su kod donošenje prihvatile tu referencu, a Strabag je sad osporava. Strabag se već žalio na odabir Avaxa za gradnji dionice Doli-Duboka nakon čega je Dkom poništio tu odluku o odabiru. Hrvatske ceste  su nakon toga odlučile da tu dionicu grade Austrijanci.

Strabag se žalio i na odabir Kineza da grade pelješki most, što je također početak radova na tom projektu odgodilo na nekoliko mjeseci. Ta žalba je bila odbijena.

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
G
PASTELNO PROLJEĆE
Guess nagradni natječaj - uslikaj svoju kombinaciju i osvoji nagrade!
 • Avatar tigarbbb
  tigarbbb:

  Strabag: najveći gansteri u graditeljstvu,lopovi.

 • Avatar Jopa
  Jopa:

  Strabag na crnu listu! Ok kad se žali zbog nečeg što je u redu, no ovdje se vidi da samo žele otežavati i odugovlačiti za svoje interese.

 • goranfr:

  Neke žalbe imaju smisla a neke su zlouporaba sustava. Ja bih nakon 3 odbijene žalbe izbacio iz natjecanja žalitelja i sva povezana društva minimalno 5 godina.