Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pelješki most

Strabag: Razočarani smo, razmatramo daljnje pravne korake

Gradilište mosta Komarna Pelješac
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
26.03.2018.
u 17:46

Strabag je tvrdio da je kineski konzorcij ponudio dampinške cijene za niz radova

Austrijski Strabag danas je istaknuo kako je iznenađen i razočaran odbijanjem žalbe koju je podnio na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama, dok u talijanskom Astaldiju odbijanje žalbe nisu htjeli komentirati.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave (DKOM) odbila je žalbe austrijskog Strabaga i zajednice ponuditelja talijanskog Astaldija te turskog IC Ictas Isaat Sanayi uložene na izbor izvođača radova za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama.

Na internetskim stranicama DKOM-a u ponedjeljak je objavljeno rješenje Komisije prema kojem se odbijaju kao neosnovane žalbe Strabaga i zajednice ponuditelja talijanskog Astaldija i turskog IC Ictas Isaat Sanayi, kao i njihovi zahtjevi za naknadom troškova žalbenog postupka. 

"Iznenađeni smo i razočarani ovom odlukom. Trenutačno razmatramo daljnje pravne korake", rekli su za Hinu iz Strabagove službe za odnose s javnošću, no nisu htjeli konkretizirati koji bi to koraci bili.

U Astaldiju su kratko izjavili kako nemaju komentara na odbijanje njihove žalbe.

Gradilište mosta Komarna Pelješac
1/14

Hrvatske ceste su 8. siječnja ove godine odabrale ponudu kineskog konzorcija "China Road and Bridge Corporation" za gradnju Pelješkog mosta, a ta je ponuda bila po cijeni od 2,08 milijardi kuna, dok je talijansko-turski konzorcij ponudio cijenu od 2,55 milijardi kuna, a Strabag 2,62 milijardi kuna (svi iznosi bez PDV-a).

Na to su se žalili austrijski Strabag i zajednica ponuditelja u kojoj su talijanski Astaldi i turski CT Ictas koja se žalila na procjenu kvalitete garancije talijansko-turske ponude za gradnju mosta.

Strabag je tvrdio da je kineski konzorcij ponudio dampinške cijene za niz radova.

Austrijancima je, uz ostalo, smetalo i to što naručitelj, Hrvatske ceste, nije ispitao niske ponuđene cijene kineske korporacije u pojedinim stavkama, a što je, kako smatraju u Strabagu, trebao učiniti prema odredbama Zakona o javnoj nabavi i direktivi Europskog Parlamenta i Vijeća. 

Komentara 7

KD
kdog
18:15 26.03.2018.

odj glupaani

KD
kdog
18:14 26.03.2018.

dok više glupani

DO
domolub
20:33 26.03.2018.

Hallo strabag pa ste vi normalni htjeli bi Nesto silom.svako gleda da uspara.dosta berete kajmak od nasih cesta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije