Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 142
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SUTRA U 9.30

Stožer za obranu hrvatskog Vukovara organizira mirni prosvjed

dragutin glasnović
Branimir Bradarić/VLM/PIXSELL
19.03.2013.
u 12:26

Razlog prosvjeda je održavanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se, između ostaloga, trebalo raspravljati i o promjenama Statuta grada Vukovara

U organizaciji Stožera za obranu hrvatskog Vukovara sutra će se, sa početkom u 9.30 sati, ispred zgrade gradske uprave održati mirni prosvjed. Razlog prosvjeda je održavanje sjednice Gradskog vijeća na kojoj bi se, između ostaloga, trebalo raspravljati i o promjenama Statuta grada Vukovara.

- U okviru rasprave o navedenoj Statutarnoj odluci, a ispred jednog od klubova vijećnika, biti će podnesen amandaman na izmjene članka 61. Statuta Grada Vukovara, u smislu da se zbog pijeteta prema žrtvama iz Domovinskog rata, Grad Vukovar u cijelosti smatra mjestom posebnog pijeteta prema žrtvama, te da se kao takav u cijelosti izuzme od odredbi Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina. Ovim amandmanom želi se iz postojećeg članka 61. u cijelosti ukloniti stavka koja omogućava uporabu srpskog jezika i ćiriličnog pisma u službenoj komunikaciji u javnim poslovima iz samoupravnog djelokruga Grada Vukovara, navode iz Stožera dodajući da najavljenim prosvjednim skupom hrvatskog Vukovara žele motivirati sve gradske vijećnike u Vijeću Grada Vukovara da glasuju za usvajanje navedenog amandmana na izmjene članka 61. Statuta Grada.

- Također želimo ukazati vijećnicima, koji žele glasovati protiv predloženog amandmana, da promisle o mišljenju velike većine naših građana, da shvate da su i oni, kao gradski vijećnici, stanovnici ovoga grada i da će nakon isteka svoga mandata u Vijeću Grada Vukovara, ostati živjeti u ovom gradu i suočavati se s posljedicama svoje krive odluke, navode iz Stožera.

Dragutin Glasnović, predsjednik županijske organizacije Zajednice povratnika Hrvatske, rekao je za Večernji list da je na adresu gradske uprave uputio zamolbu da mu se dozvoli da prisustvuje sjednici Gradskog vijeća ali da je odbijen.

– Ne vidim razlog za takvo što. Da je bilo i malo dobre volje riješili bi to kako treba ali je očigledno nema. Na vrijeme sam podnio zahtjev ali sam dobio odgovor od predsjednika Gradskog vijeća Gorana Bošnjaka da radi tehničkih mogućnosti mi ne može dozvoliti prisustvo sjednici. Zar bi jedno mjesto toliko značilo. Uostalom, i sam znam kolika je vijećnica i da ima dovoljno mjesta. Ovo je jedna loša poruka svima. Mi možemo različito razmišljati ali isto tako mi svi živimo u ovome gradu i moramo razgovarati, rekao je Glasnović.

>> Uvođenje ćirilice na čekanju do kraja lokalnih izbora?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije