Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
dva incidenta

Razbijene i skinute dvojezične ploče u Mirkovcima i Vukovaru

vukovar,ćirilica,ploče
Foto: Goran Ferbežar/PIXSELL
20.12.2013.
u 10:21

Ploča je razbijena u Mirkovcima i skinuta u Vukovaru

Nepoznati počinitelji jučer su u večernjim satima razbili dvojezičnu ploču s nazivom škole Nikole Tesle u vinkovačkom prigradskom naselju Mirkovcima te između 21 i 23 sata skinuli dvojezičnu ploču s pročelja zgrade Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u Vukovaru. Riječ je o zgradi koja se nalazi u ulici koja nije osvijetljena tako da je dvojezična ploča s tog mjesta skinuta već nekoliko puta.

Ravnatelj škole u Mirkovcima Anto Vidović kaže da je sat prije ponoći razbijen dio ploče na kojoj je naziv škole ispisan ćirilicom. Ploča je postavljena 2007. i do sada nikada nije bilo nikakvih problema, čak nije bilo ni šaranja ploče. Prije rata su Mirkovci bili naselje s većinskim srpskim stanovništvom, ali u vrijeme mirne reintegracije veći dio stanovnika je otišao jer su znali da će odgovarati zbog sudjelovanja u agresiji pa ih danas ima oko 30 posto. U OŠ Nikola Tesla postoje odjeli u kojima se nastava provodi na srpskom jeziku i prema srpskom programu.

>>Stožer u ponedjeljak predaje prikupljene potpise u Sabor

Komentara 33

DU
Deleted user
10:58 20.12.2013.

Na cijelom teritoriju republike hrvatske obavezan je hrvatski Jezik i latinično pismo. Ako netko uz to želi učiti i neki drugi jezik nitko mu nebrani. Neobično je da se u zemlji gdje živi devedeset posto hrvata tako lako postavljaju dvojezične ploče a pogotovo ne čirilične jer Srbi to ničim nisu zaslužili.

Avatar moskva
moskva
12:15 20.12.2013.

Dali ljudi u Hrvatskoj znaju da je odavno završen WW2 i da je Hitler kapitulirao.

Avatar million
million
11:20 20.12.2013.

Hrvatska je jedina zemlja u povijesti koja postavlja pismo agresora na svoj teritorij , dok joj isti taj agresor u obliku silovatelja , razbojnika , palikuce , ubojice jednom rijecju ratni zlocinci slobodno secu hrvatskom jos uvijek nekaznjeni , sramota da ne moze biti veca i tako pljuvanje po zrtvama velikosrpske agresije da nije vise za izdrzati . Vlado srami se svojih postupaka !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije