Naslovnica Vijesti Hrvatska

Stotine ronioca izvući će više od 20 tona otpada

Dan hrvatskih voda obilježit će se akcijama čišćenje rijeka, jezera i mora diljem Lijepe naše
24. travnja 2015. u 18:34 7 komentara 319 prikaza
Dan hrvatskih voda
Foto: PR
Pogledajte galeriju 1/6

U sklopu velikog ekološkog projekta u organizaciji udruge za očuvanje podvodnog svijeta GUWAA i Princ Albert fondacije, 30. svibnja diljem Hrvatske održat će se Dan hrvatskih voda - nacionalna akcija čišćenja voda u kojoj će sudjelovati čak 30-ak gradova. Najavljeno je to u četvrtak na konferenciji za medije koju je održao organizator akcije Kristijan Curavić s predstavnicima tvrtki partnera projekta: Henkel i Konzum.

Dan hrvatskih voda obilježit će se akcijama čišćenje rijeka, jezera i mora diljem Lijepe naše, no, finalni događaj s brojnim poznatim gostima i ambasadorima akcije održat će se u subotu, 30. svibnja u Splitu. Riječ je o manifestaciji koja će uključiti nekoliko stotina ronioca i aktivista čiji je cilj ove godine s dna naših voda izvaditi više od 20 tona otpada.

>> Kike Curavić postavio memorijalnu ploču Jacquesu Cousteau

Putokaz za najljepše plaže na Pagu
Najljepše plaže na Pagu
Istražite koje su najljepše plaže i pronađite one koje će vam najbolje odgovarati

A1 izdvaja za Vas

  • kris0000:

    Ovakve akcije su uvijek hvala vrijedne. U njima sudjeluju lokalni ronilački klubovi te razni gosti ronioci, uz potporu najčešće malih ribara i njihovih brodica. Akcije se obično provode u priobalju naselja, a u moru se nađe svega - starih guma, ... prikaži još! teške plastike, željeza itd. Rezultat akcije je čisto podmorje u mjestu stanovanja, a to je i ogledalo turizma. Skupljeni otpad se kontejnerima vozi u reciklažna dvorišta, a ne na deponije ili u prirodu. Nakon akcije je druženje ljubitelja ronjenja i čistoga mora, najčešće uz neku "grickalicu" (čitaj janjetina) i čašu piva :) .

  • Hurem:

    ovo je valjda jedna hvale vrijedna akcija... ali... pomalo je apsurdno da jedan od najvećih uzročnika zagađivača mora - proizvođač kemijskih sredstava za čišćenje je sponzor ove akcije.... kao da je tvornica duhana rovinj sponzor akcije za odvikavanje od pušenja... ... prikaži još! nije to pomalo, već potpuno apsurdno! budimo prisutni kako bismo svojim prisustvom i tobož brigom za okoliš spriječili pojavu ozbiljnih ideja, i ubili je u njenim začecima!!!!!!!!!! henkel, go out... inače, preporučujem svim domaćicama da se potpuno odreknu kemijskih sredstava za čišćenje, ocat je ponovo inn ;-)

  • Deleted user:

    Kakva glupost, imaju li pametnijeg posla. Kamo će onda s tim otpadom? Na nelegalne deponije? Na obali rijetko koji grad ima uređeno zbrinjavanje otpada.