Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 162
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
priznanje

Kike Curavić postavio memorijalnu ploču Jacquesu Cousteau

Kristijan Curavić (1)
Foto: Dino Stanin/Pixsell
1/4
17.05.2012.
u 15:18

On me inspirirao i da prije dvije godine pokrenemo projekt sustavnog čišćenja hrvatskog podmorja Kalypso Junior, kaže Curavić

– Jacques-Yves Cousteau zaslužan je što sam postao ronilac jer sam od najranijeg djetinjstva bio fasciniran njegovim radom. On me inspirirao i da prije dvije godine pokrenemo projekt sustavnog čišćenja hrvatskog podmorja Kalypso Junior i upravo je Zadar bio prva jadranska postaja s koje smo krenuli. Zbog toga smo i odlučili da se memorijalna ploča Jacquesu Cousteau postavi na Morskim orguljama – rekao je Kristijan Curavić na svečanom postavljanju ploče na zadarskoj rivi.

Projekt koji se provodi u sklopu međunarodne udruge GUWAA danas podupiru Norveška, Velika Britanija i Francuska i prerastao je u organizaciju prvog globalnog čišćenja podmorja diljem svijeta.

– U dvorani Cibona u Zagrebu 5. lipnja održat će se humanitarni koncert za udrugu GUWAA, a 15. srpnja prvo globalno čišćenje u koje će biti uključeno 20 europskih zemalja. Sljedeće godine zaštitno lice bit će princ Albert od Monaka, a sudjelovanje u projektu najavilo je čak 70 zemalja – najavio je Curavić i dodao kako je naše more drugo po redu u Europi po onečišćenosti.

– Srećom, more je u Zadru čisto i memorijalna ploča na Morskim orguljama neka vječno svira velikom Jacquesu Jacquesu Cousteau.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije