Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 24
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dan hrvatskih voda
Povratak na članak

Stotine ronioca izvući će više od 20 tona otpada

Dan hrvatskih voda obilježit će se akcijama čišćenje rijeka, jezera i mora diljem Lijepe naše

Komentari 7

KR
kris0000
06:48 25.04.2015.

Ovakve akcije su uvijek hvala vrijedne. U njima sudjeluju lokalni ronilački klubovi te razni gosti ronioci, uz potporu najčešće malih ribara i njihovih brodica. Akcije se obično provode u priobalju naselja, a u moru se nađe svega - starih guma, teške plastike, željeza itd. Rezultat akcije je čisto podmorje u mjestu stanovanja, a to je i ogledalo turizma. Skupljeni otpad se kontejnerima vozi u reciklažna dvorišta, a ne na deponije ili u prirodu. Nakon akcije je druženje ljubitelja ronjenja i čistoga mora, najčešće uz neku "grickalicu" (čitaj janjetina) i čašu piva :) .

VL
HU
Hurem
19:56 24.04.2015.

ako je hrvatska tobože jedna turistička zemlja, a more je glavni turistički proizvod, zar nije pomalo žalosno da niti vlastitu naciju ne možemo odgojiti da se suzdrži od korištenja umjetnih sredstava za čišćenje i higijenu u svrhu očuvanja mora? jer ruku na srce, strancima ne moramo priznati, ali zašto sebe da lažemo, sva kanalizacija završi u kaljuži u kojoj se ljeti kupamo

VL
DU
Deleted user
22:05 24.04.2015.

Ha, vidim ovo je reklamna akcija Henkela i Konzuma. Umjesto da plate oglas daju novce za premještanje smeća s jednog kupa na drugi i onda sve novine i tv izvješćuju o "dobrotvorstvu".

VL
DU
Deleted user
22:03 24.04.2015.

Kakva glupost, imaju li pametnijeg posla. Kamo će onda s tim otpadom? Na nelegalne deponije? Na obali rijetko koji grad ima uređeno zbrinjavanje otpada.

VL
HU
Hurem
19:52 24.04.2015.

ovo je valjda jedna hvale vrijedna akcija... ali... pomalo je apsurdno da jedan od najvećih uzročnika zagađivača mora - proizvođač kemijskih sredstava za čišćenje je sponzor ove akcije.... kao da je tvornica duhana rovinj sponzor akcije za odvikavanje od pušenja... nije to pomalo, već potpuno apsurdno! budimo prisutni kako bismo svojim prisustvom i tobož brigom za okoliš spriječili pojavu ozbiljnih ideja, i ubili je u njenim začecima!!!!!!!!!! henkel, go out... inače, preporučujem svim domaćicama da se potpuno odreknu kemijskih sredstava za čišćenje, ocat je ponovo inn ;-)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.