Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odmor iz snova

Stotine Hrvata na otvorenju ski sezone na Jahorini

Snježni pokrivač i sunce na vrhu Medvednice dobitna su kombinacija za uživanje
Foto: Luka Stanzl/Pixsell
13.12.2018.
u 15:52

Hrvatske skijaše privlače povoljne cijene i 40 kilometara staza

Stotine Hrvata otputovale su na otvorenje skijaške sezone na Jahorini. Siguran snijeg na 40 kilometara uređenih, moderniziranih staza, ski-opening u retro stilu osamdesetih godina po cijeni praktički jedne ski karte na nekom velikom europskom skijalištu, a uključuje i koncert, aduti su s kojima se ovo skijalište predstavilo u Zagrebu, s ambicijom da dobiju stalno mjesto u društvu Hrvatima omiljenih austrijskih, talijanskih i slovenskih skijališta.

U agenciji Arriva Travel, koja je za jahorinski ski-opening nudila autobusni prijevoz iz šest gradova, te četverodnevne aranžmane sa ski kartom i koncertom za 990 kuna, kažu da je većina hrvatskih skijaša izabrala vlastiti prijevoz.

– Prodali smo pedesetak aranžmana, uglavnom skijašima iz Rijeke, Splita i Osijeka, a mogućnost autobusnog prijevoza ostaje aktualna – kaže Marina Pandurević, voditeljica korporativnih poslova u grupi Arriva Hrvatska i napominje da će Jahorina biti otvorena za zimske goste i tijekom Olimpijade mladih, koja se održava od 16. do 19. veljače.

Inače, domaćini na Jahorini ove zime očekuju 40.000 noćenja gostiju iz Hrvatske, odnosno desetak tisuća više nego prošle zime te da im hrvatski gosti po brojnosti ostanu u samom vrhu. Dosad, ističu, nitko nije imao neugodnosti.

– Uvijek bude puno makarskih, splitskih, zagrebačkih, čakovečkih... registracija. Nikad nikakvih problema, a druženje vrhunsko. Jahorina ima nešto što drugi nemaju, a to je duša karakteristična samo za ovu olimpijsku planinu – kaže pjevač Crvene jabuke Dražen Žerić Žera.

To potvrđuje i direktor OI Jahorina Dragan Ljevnaić, koji najavljuje nove investicije. – Jamčimo 120 dana skijanja i odličan omjer kvalitete i cijene. Sad je fokus na ljetnim sadržajima. Interesantni smo i investitorima, koji najavljuju da će na Jahorinu dovesti Kempinski – kaže Ljevnaić.

>> Pogledajte video o neobičnom stroju za borbu protiv poplava

Komentara 3

PA
pajper
16:56 13.12.2018.

Hrana odlicna svedski stol rostilj,jedi dok ne puknes.U sve ovo sam se uvijerio prosle godine.Za malo novaca odlican provod.Preporuka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije