Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pokrajina Štajerska

Odaberite odmor u Štajerskoj: Uživajte u prirodi i vrhunskoj gastronomiji

Pokrajina Štajerska
28.11.2018.
u 04:00

Zeleno srce Austrije osvojit će vas inovativnošću, ljubaznošću domaćina, ali i bogatom tradicijom, te sportskom ponudom

Što godišnji odmor u Štajerskoj čini tako dražesnim?

Hermann Schützenhöfer: Štajerska nudi sve, od glečera do vina, tako da će zaista svatko pronaći ponešto za sebe. Ne znam nikoga tko nas je jednom posjetio, a da nije ponovno poželio doći. Uvijek ima nešto novo za otkriti i doživjeti.

Barbara Eibinger-Miedl: Naša savezna pokrajina smatra se zelenim srcem Austrije, a ističe se po raznolikosti i visokoj kvaliteti ponude. Naša jedinstvena priroda, gastronomija i kultura bude želju za godišnjim odmorom u Štajerskoj. Tome treba dodati gostoprimstvo naših turističkih djelatnika koju cijene domaći i strani gosti.

Koju turističku vrijednost ima Štajerska na međunarodnom planu? Što inozemni gosti posebno cijene?

Barbara Eibinger-Miedl: Mi smo najomiljenije turističko odredište među Austrijankama i Austrijancima. No, proteklih godina po broju gostiju i noćenja bilježimo rast i na stranim tržištima, posebno u istočnoj Europi. Strani gosti odlučuju se za nas zbog prirode, bogate sportske ponude, ali i zbog Graza, našega glavnoga grada.

Hermann Schützenhöfer: Puno putujem, a rado navraćam i u Hrvatsku, pa često čujem da ljubaznost kojom dočekujemo naše goste te spoj tradicije i inovativnosti koje živimo u Štajerskoj, privlače turiste da svoj godišnji odmor provedu kod nas.

Što gosti ni u kojem slučaju ne smiju propustiti sljedeće zime? 

Hermann Schützenhöfer: Propustiti se nikako ne smije štajerska gastronomija, bez obzira na godišnje doba. Barbara Eibinger-Miedl: Štajerska i za zimu 2018./19. ponovno ima dobru ponudu koja seže od raznih adventskih sajmova po cijeloj zemlji preko bogate ponude zimskih sportova pa sve do štajerskih toplica koje mame na opuštanje. Tome treba dodati i brojne velike sportske priredbe kao što su npr. noćna utrka u Schladmingu. Svatko će, dakle, pronaći nešto za sebe. 

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije