Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
U zadnji trenutak

Stopirana prodaja Mercatora, Agrokorova ponuda istječe u petak

\'05.04.2011., Zagreb - Mercator centar na Vukovarskoj ulici. Photo: Slavko Midzor/PIXSELL\'
Slavko Midžor/Pixsell
Autori: ljg, am/VLM, jb/VLM
26.04.2011.
u 18:30

Sjednica Nadzornog odbora Pivovarne Laško, na kojoj se trebala donijeti konačna odluka o prodaji 23,34 posto dionica u vlasništvu te tvrtke Agrokoru, danas je prekinuta.

Sjednica Nadzornog odbora Pivovarne Laško, na kojoj se trebala donijeti konačna odluka o prodaji 23,34 posto dionica u vlasništvu te tvrtke Agrokoru, danas je prekinuta.

Kako pišu slovenski mediji, razlog je prekida sjednica NO-a odluka slovenske Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja o zabrani prenošenja dionica Mercatora prije nego ona da svoju suglasnost o koncentraciji u tom slučaju. To je za Delo potvrdio i Dušan Zorko, predsjednik uprave Pivovarne Laško, rekavši da je samo nekoliko minuta prije početka sjednice Nadzornog odbora na e-adresu u Pivovarnu Laško stigla odluka te agencije.

Odluka se može protumačiti kao birokratska smicalica kako bi se odgodila odluka o prodaji Mercatora Agrokoru, čak i spriječila. Da je tome tako dokazuje podatak kako je agencija svoju odluku o zabrani raspolaganja dionicama Mercatora donijela zbog dionica koje su u kolovozu 2009. preuzele banke. Riječ je o 57 posto dionica Mercatora, a banke su trebale u roku od mjesec dana zatražiti od agencije suglasnost o koncentraciji. Dosad to nisu učinile pa se agencija tek sada toga sjetila.

Ponuda Agrokora od 221 eura po dionici za Mercator istječe u petak i dotad pravnici trebaju razriješiti novu zavrzlamu oko prodaje Mercatora.

Sada je pitanje što bi se moglo dogoditi ako se u Sloveniji do petka ne riješi novonastala pravno-birokratska zavrzlama. Stručnjaci smatraju da Todorić jednostavno može produljiti rok važenja svoje ponude za preuzimanje.

Komentara 23

GR
grover
19:10 26.04.2011.

Čestitamo!

BR
BratCroat
03:48 27.04.2011.

Naravno to ne znači da neće Agrokoru na kraju prodati dionice.

BR
brainiac
19:29 26.04.2011.

Sta u toj EU dezelici ne vrijede zakoni trzisne ekonomije, cetiri EU slobode kretanja dobara, kapitala, usluga i ljudi? Bude opet teta Hillary morala da zove Pahora i dijeli zausnice i cvoruge.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije