Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 147
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
suđenje u odsutnosti

Stojan Letica osuđen na devet godina zbog ratnog zločina

zatvor, pritvor, ubojica, lopov, uhićenje,
Slavko Midžor/PIXSELL
09.12.2011.
u 14:20

Nakon nekoliko bezuspješnih poziva da se iz Srbije, gdje živi, odazove Županijskom sudu, Vrhovni je sud odobrio suđenje u odsutnosti

Pripadnik srpske paravojske Stojan Letica (48) iz Petrinje, na Županijskom sudu u Sisku osuđen je na devet godina zatvora zbog ratnog zločina. Nakon nekoliko bezuspješnih poziva da se iz Srbije, gdje živi, odazove Županijskom sudu, Vrhovni je sud odobrio suđenje u odsutnosti.

Letica je proglašen krivim jer je 30. studenoga 1991. godine oko 19 sati u Novom Selištu kroz prozor puščanim mecima u leđa ubio hrvatskog civila Stjepana Šubića. To je kao krunski svjedok izjavom na Višem sudu u Beogradu potvrdio i njegov suborac Branko Stijelja s kojim je tog dana bio na straži u dvorištu kuće pokojnog Šubića. Nakon ubojstva, mrtvo su tijelo zajedno iznijeli u šljivar, gdje su ga zakopali.

Okupatorske su vlasti zabilježile to ubojstvo, ali je u izvješću navedeno da je Šubić u rukama imao pušku. Međutim, zračna je puška naknadno pronađena ispod kreveta.

Komentara 6

JB
jb
17:22 09.12.2011.

Letica------ jel to rodbina od\" naseg\" politologa i filozofa ?

AN
Ante1956
23:06 09.12.2011.

Letica je staro Hrvatsko prezime a njih dva brata su 1920 presli na srpsko krivoslavlje i tako dobili jedan da obnasa duznost zandara a drugi mijesto podvornikau osnovnoj skoli u Petrinji .Samo toliko da se zna .Na taj nacin po pisanim zapisima zupnih crkava u Hrvatskoj je u tom razdoblju vise od 35000 tisuca rimokatolika preslo na krivoslavlje .Bog.

MR
mrvecdam
04:11 10.12.2011.

Ante, ućerali ti svi pravoslavci.Znaš ti dobro ko je i koga prekrštava u Crvatiji.Najsjetli je primjer tvoja premjerka

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije