Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
manje poznati detalji

Što slavimo na Veliku Gospu i tko je zapravo Marija? Nazivaju je najmoćnijom ženom svijeta

14.08.2022.
u 18:32

Marija je, navode povjesničari, vjerojatno izgledom poput većine ondašnjih Židovki svojega doba. No Crkva je slavi kao prelijepu tj. najljepšu ženu na svijetu. Vidioci koji su je imali priliku vidjeti u ukazanjima, od Lurda i Fatime do Međugorja, kazuju kako je njezina ljepota zapravo neopisiva te da se trenutak rastanka s njom može mjeriti neopisivom boli povratka iz rajske stvarnosti u zemaljsku zbilju. Manje poznati aspekt života Isusove majke zapisan je u "Jakovljevu protoevanđelju" iz 145. godine...

Komentara 47

VA
vadis1
19:43 14.08.2022.

Vjera bi trebala biti privatna stvar svakog pojedinca.

PO
Poskok
19:38 14.08.2022.

Zdravo Marijo Majko Božja moli za nas sada i na času smrti našoj Amen.

Avatar tarana
tarana
06:20 15.08.2022.

Tzv.evanđelja nisu priznati povijesni izvori jer se ne mogu potvrditi iz drugih neovisnih.To je obična literatura jer stilskom,lingvističkom, filološkom analizom to je i dokazano. Povijest se tako ne piše, a koja uostalom ne bilježi nikoga od navedenih likova kao štoto ne bilježi ni hrpu drugih izmišljenih "bogova". Takve izmaštane literature bilo je u izobilju. Hrpa drugih " evanđelja" pa i to "protoevanđelje" od crkve nepriznato dokaz je tome.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?