Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROCES

Što nakon političke odluke o nabavi aviona?

MiG
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
17.03.2017.
u 23:45

Ministar obrane Damir Krstičević uz projektni tim planira osnovati i 4 podtima, tehnički, financijski, offset i personalni tim (potrebe za pilotima, tehničkim osobljem)

Pred Vladom RH u 2017. nekoliko je koraka u donošenju odluke o novoj borbenoj eskadrili. Prvi podrazumijeva donošenje političke odluke o tome da RH treba sposobnost vlastitog air-policinga. Za to je potrebna eskadrila od 10 jednosjeda i dva do četiri školska dvosjeda.

Nakon te odluke MORH formira projektni tim koji će kreirati model za upravljanje procesom odabira. Ministar obrane Damir Krstičević planira osnovati i 4 podtima, tehnički, financijski, offset i personalni tim (potrebe za pilotima, tehničkim osobljem). Slijedi upućivanje pisama u kojima se pozivaju države ponuditelji da pošalju svoje ponude, i to po dvije, koje uključuju nabavu na kredit te na leasing.

Potom timovi računaju analitiku priuštljivosti. Slijedi preporuka o najboljoj ponudi, a konačna je odluka na Vladi.

>> Krstičević: Piloti svaki dan trebaju ući u MiG-ove, a ne znaju hoće li sletjeti

>> Novi incident - MiG-u 21 ugasio se motor u letu

Komentara 16

IM
Immanuell
10:05 18.03.2017.

......formirati projektni tim koji će kreirati model za upravljanje procesom odabira...... I dalje, formirati i 4 podtima, financijski, personalni, offset i tehnički...... Evo ovako: zbog sličnih sr..nja u cijelom društvu, u svim segmentima života i poslovanja imamo bankrot države ii financija, zbog takvih kompliciranih likova i izmišljenih pravila nigdje ne možemo uspjeti, uvijek se i posvuda navuče gomila sasavljača nekakvih pustih excel tablica, pisača mailova i izvještaja, gomila nekakvih prezentera koji onda u power pointu prezentiraju, tupe o ovome ili onome, putuje se masovno, troše se bez ikakve potrebe enormni novci iz državnog proračuna...... Čak i u ovome gdje časnici piloti lovačke avijacije i tehničko osoblje, te njihovi nadređeni točno znaju što žele i što Hrvatskoj stvarno treba od vojnih aviona, mora se izvoditi ovaj cirkus s nazovi timovima za ispitivanje jel' voda topla ili 'ladna...... Umjesto da se od strane tih ljudi pristupi izravnoj nabavi aviona i tehničke opeeme, te dogovori obuka tehničkog osoblja i pilota s dobavljačem, sad će se po tisuću puta viđenom modelu u taj "projekt" navući stotine potpuno bespotebnih likova koji će dobivati masne plaće za svoj "rad" od kojeg nikakve ni koristi ni štete neće biti, jer nije ni potreban. U svakoj tvrtki bez obzira na djelatnost izvodi se isti performans , cirkus bez ikakvog pokrića gdje se relativno jednostavna stvar otegne mjesecima, a može se izravnom odlukom nekoga tko je godinama verziran u tom poslu sve riješiti za cca 1h. Ovime se general Krstičević razotkriva kao običan birokrat s tom razlikom što eto kao vojnik nosi ušivene epolete.

Avatar salaso
salaso
11:57 18.03.2017.

Glavni problem Hrvatske politokracije je uvijek isti.po onoj zagorskoj, koje se nitko ne pridržava, jer , normalno ne troše svoje novce...."prvo štalica, onda kućica"... Pola države ima zatrovanu vodu,pola države ne odvaja otpad,pola države je iselilo, pola države ne radi,, pola države strepi nad sadašnjim radnim jestom,.....ali politokracija i dalje rasporedjuje još nezaradjeni novac...

GV
golub Vaso
09:17 18.03.2017.

Barbie, Krstičević, Anemija svi iz istog inkubatora, pa se zna koje će avione kupiti, Šveđanima je bolje da se ne javljaju na natječaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije