Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DRAMA U ZRAKU

Novi incident - MiG-u 21 ugasio se motor u letu

MiG-21
Foto: Duško Marušić/PIXSELL
1/3
16.03.2017.
u 18:38

Pilot je uspio ponovo upaliti motor i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu

Puno toga se posljednjih dana događa s hrvatskim MiG-ovima. Na žalost i na djelu se potvrdila izjava ministra Damira Krstičevića kada je govorio da piloti svaki dan imaju glavu u torbi. Večernji list ima potvrdu iz MORH-a da se u srijedu dogodio novi incident.

Naime, MiG-u 21 se tijekom leta ugasio motor, no ipak nije došlo do pada. Pilot je uspio ponovo upaliti motor i sigurno sletjeti u zračnu bazu na Plesu. Incident se dogodio na letu iznad Brodsko-posavske županije.

U zadnjih nekoliko godina ovo je treći slučaj da se motor na MiG-u ugasio usred leta. U prva dva slučaja došlo je do zatajenja konusa u vrhu aviona pa je iznenadna provala zraka ugasila motor. To se dogodilo tadašnjem glavnom probnom pilotu HRZ-a brigadiru Ivanu Selaku, koji je nakon više tisuća metara propadanja uspio ponovno upaliti motor na visini od oko 5000 metara.

>> Prošli su tjedan letjela 4 MiG-a, a jučer sedam

>> Krstičević: Piloti svaki dan trebaju ući u MiG-ove, a ne znaju hoće li sletjeti

>> Na predstavljanju novog Gripena i Hrvatska navedena u budućim suradnjama

Komentara 61

Avatar realan.zg
realan.zg
18:46 16.03.2017.

Pa ovo sa migovima je napetije od lige prvaka!

ZA
Zagrebcani
19:10 16.03.2017.

Ako se avionu ugasi motor uglavnom moze se upaliti u letu. Pilot nije htio iskociti jer zeli sacuvati avion. Hrvatska ima lose politicare ali hrvatki piloti stvarno znaju svoj posao odlicno

MI
miso
18:47 16.03.2017.

Bravo za MIG koji se opet može upaliti. Znači da je ispravan. Jedanput, ... a poslije?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije