Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TRI PLJUSKE
Povratak na članak

Što je zapravo Martina Dalić poručila HNB-u, Mostu i oporbenom SDP-u

Martina Dalić i premijer Plenković najvažnije su osobe u Vladi koja je preuzela odgovornost za restrukturiranje Agrokora

Komentari 83

MA
Marko Antonije
07:19 12.04.2017.

A što sada ? Kada se radi o ogromnom dugu od preko 48 mld kuna onda treba HITNO i reagirati !..Popis pod HITNO. Odmah prodati SVE djelove kompanije Agrokor / u Sloveniji,BiH ,Srbiji itd / koje su van Hrvatske. Dake. Da bi kompanija normalno radila i vratila dug od preko 46 mld kuna ,trebalo bi joj 147 godina rada da uz ovakvu maržu zaradi novac za vračanje duga. Gosp. Todorić je PREDAO upravljanje svojom imovinom na max 15 mjeseci Državi-gosp. Ramljaku. On je i dalje vlasnik. Zato ,uz njegov pristanak -prodaja svega van Hrvatske a možda i u Hrvatskoj. Velika je konkurencija ,a kupci više ne žele biti “domoljubi ” ,jer gledaju kvalitet i cijenu za isto !

VL
MR
MrkiMedo
07:20 12.04.2017.

SDP je otvorio krizni telefon ne zato da pomogne Agrokoru i hrvatskom gospodarstvu, nego da sazna sto vise "pikanterija" od frustriranih agrokorovih dobavljaca i suradnika, kako bi mogao napadati Vladu.

VL
HE
herojulice
10:33 12.04.2017.

“Spremna sam ući u Vladu i lupiti, ako treba, šakom po stolu, ući svako važno ministarstvo i otvarati sve važne teme. To mora biti uloga predsjednika, ja moram biti spona između naroda i izvršne vlasti”, kazala je Kolinda Grabar Kitarović (naša ciklama), tada kandidatkinja HDZ-a za predsjednicu Republike u listopadu 2014.

VL
DO
dopizdilomi
08:15 12.04.2017.

Toliko ste štete napravili da vas u Kini ne bi likvidirali nego mučili do kraja života.

VL
TM
tony_montana
07:13 12.04.2017.

ko-ko-ko-kooooo-ko-koooo-daaaaaa???

VL
PR
propalismoFranjoskroz
07:32 12.04.2017.

zašto ovdje ne napišete da je sponzorirani članak od hdz partije

VL
DU
Deleted user
07:14 12.04.2017.

Bolje ništa ne komentirati...

VL
ON
ON
07:32 12.04.2017.

Gospoda Dalic,Gosp.Plenkovic,ova vlada kao nas posteni i domoljubni HDZ su jedni obicni vatrogasci.Oni uzimaju protupozarni aparat sa zida i gase pozar koji se rasplamsao.To je gospodo samo alibi mjera koja ce trajati veoma kratko.Problemi su vec uhvatili korijene i traju od privatizacije odnosno od postanka nase lijepe.Koje za to odgovoran?.Svi mi,svi oni koji su imali uvid u stanje i odgovornost.Sve vlade,sve partije,akademska zajednica,odgojne institucije, vjerske zajednic,pa na kraju i mi obicni puk.Mi to mirno promatram,podrzavamo i biramo politicare i stranke.Cak ih podrzavamo i kada nisu nista radili ili su nradili kriminal.I u ovom slucaju se dijelimo.Jedni likuju drugi kritiziraju,a drzava tone iz dana u dan.Na kraju nitko nizasta ne odgovara.Dobro nam nitko drugi nece donijeti,to moramo sami sebi obezbjediti.Licemjerje,svade,rad bez plana od danas do sutra,po principu da se odrzimo na vlasti ove cetiri godine,a dalje kako bude i dovelo nas je do ovog stanja u kojem jesmo.Izlaza ima ali sa puno odricanja postenog rada sloge,zajednistva i puno ,puno vremena i strpljenja.

VL
ZG
zorbas.grk
07:45 12.04.2017.

vladarica sa rokom trajanja od 15 mjeseci sa visoko podignutim nosom

VL
Avatar anlaser
anlaser
08:07 12.04.2017.

Prestrašno kada se pojedinci iz vlade i sabora stavljaju iznad zakona i ustava države. Lex ovaj lex onaj ,predstečajna nagodba i slični zakoni koji skuže samo za otpis dugova tajkunskih firmi i upropaštavanje malih poduzetnika. Todorić i kompanija sigurno neće odgovarati za ovo ssr.anje što su napravili jer tkko bi im dokazao bilo što ?

VL
MA
Marko Antonije
07:22 12.04.2017.

A što sada ? Kada se radi o ogromnom dugu od preko 48 mld kuna onda treba HITNO i reagirati !..Popis pod HITNO. Odmah prodati SVE djelove kompanije Agrokor / u Sloveniji,BiH ,Srbiji itd / koje su van Hrvatske. Dake. Da bi kompanija normalno radila i vratila dug od preko 48 mld kuna ,trebalo bi joj 147 godina rada da uz ovakvu maržu zaradi novac za vračanje duga. Gosp. Todorić je PREDAO upravljanje svojom imovinom na max 15 mjeseci Državi-gosp. Ramljaku. On je i dalje vlasnik. Zato ,uz njegov pristanak -prodaja svega van Hrvatske a možda i u Hrvatskoj. Velika je konkurencija ,a kupci više ne žele biti “domoljubi ” ,jer gledaju kvalitet i cijenu za isto !

VL
DU
Deleted user
07:51 12.04.2017.

Tja, kaj se more. Tu ti se, dušica moja draga, zbiljam ne more nikaj kajti je tajkunska sudbina baš takva. Kao da su se sve mračne sile ovoga svijeta urotile protiv hrvatske tajkunske siročadi, a u prvom redu zahvaljujući njihovoj bezgraničnoj oholosti i nezamislivoj pohlepi. Ni predični Gazda Todorić Ivek nije iznimka od toga. Zato, dragom našem Ramljak Antiši ne prestaje drugo nego pisatii kući da je propalo sve, i to puno prije nego što je njegova izvanrednopovjerenička noga stupila u Cibonim toranj. Ako još nije, shvatit će Antiša to najkasnije za tjedan dana, bez obzira na to koliko mu Dalić Martinica "pomagala" medijski.

VL
Avatar baracuda
baracuda
08:29 12.04.2017.

Drugarica Dalić, kako svi znamo, voli "srknuti" i koji konjačić više. Daleko je od prikaza poštene osobe. Dobro je znano njeno lobiranje za druga Tedeschija, jer nakon Agrokora isto slijedi i Atlantis grupi. Tako da ne možemo reći da nismo znali što se događalo od samoih početaka još 1980-ih kada je nasilno uz političku podršku Todorić "dobivao" zemlju, a znamo i čiju. Upravo od onoga tko je nije niti želio prodati. Takve nepravilnosti događale su se donas. I kako se MOST sada usudi pitati za kaznenu odgovornost? Kako bi bilo drugice Dalić da se prije otrijeznite? Da, apsolutno u svakoj "aferi", a pogotovo u tolikoj mjeri kao što je dopušteno da cijela RH kao država ovisi ekonomski o takvim komunističkim poglavnicima kao što su Todorić, Tedeschi... Znate li vrijenost DIOKI-a? A što se poduzelo u tom pitanju protiv druga Ježića? Znate li tko je on opće bio? Sanaerov potez davanja upravljačkih prava MOL-u bio je djelo za odlikovanje. Spriječenja je daljnja pljačka u INA. Što je sa dokumentacijom koju je predala Vesna Balenović? Zar i ovo također da zaboravimo? I treba prozivati i mora se uključiti DORH po službenoj dužnosti. Zašto se uopće moralo čekati na prijavu? Kako je Kulmerovo imanje moglo biti kupljene kao javno dobro i odmah prenamijenjeno pod "privatno"? Što o tome kaže nasljednica, gospođa Barbara Kulmer?

VL
TT
TTjac
08:25 12.04.2017.

Neka Dalićka kaže kolika je premija osiguranja od profesionalne odgovornosti sklopljena za Ramljaka i tko ju plaća?

VL
ZG
zorbas.grk
08:07 12.04.2017.

ministricina poruka uz smijeh : Agrokoru će pomoći sv. Ante

VL
TM
tony_montana
07:14 12.04.2017.

dala je svima jasno do znanja da je guljenje vjernika posao crkve, i da je guljenje građana posao vlade. sve će nas držati na životu dok plaćamo reket i da konkurencija nije dozvoljena.

VL
MA
max
07:52 12.04.2017.

Trebalo je hitno ugurati svog igrača koji će bez obzira na troškove i posljedice po državu sakriti mutne poslove zločinačke organizacije. Zato je HDZ donio ovaj zakon na ho-ruk.

VL
GO
golub
07:17 12.04.2017.

Može umjesto slike rezultati.

VL
DU
Deleted user
07:15 12.04.2017.

Pocelo spasavanje Gazde......Saving Private Gazda

VL
DU
Deleted user
07:39 12.04.2017.

"Vuk uvijek skonča sam!" - tako bi mogao glasiti poučak o sudbi Agrokora, koji je bio istinski predator (na dug!) i čak debelo zadužen, kupovao je Todorić kao sumanut (Mercator, Getro i dr.) sve što mu ugađalo egu u tom trenu. Ali neće biti kao u narodnoj izreci - jer je uskočila visoka politika, koja je neki miks bračnih drugova zaposlenih u vrhuški Agrokor-a i bivše vrhuške Agrokora i sad se novcem svih poreznih obveznika igraju "na veliko", da baš ne koristim kockarski izraz. U naravi, kriju porezni dug Agrokora kao zmija noge (pročitajte tko je u Vladi zadužen za taj sektor) i poruka svim onima kojima poreznici bukvalno gule kože s leđa - ne plaćajte porez, ovo je a la Pakistan (gdje bogati uopće ne haju za porez) i još će vašim novcem, koji vam je izbijen preko poreznika, spašavati kapitalce koji duguju i ne haju puno za porezne obveze. O disciplini neplaćanja, koje se protegne preko godinu dana i raspašoja s mjenicama koje neizravno ugrožavaju stabilnost platnog sustava - e o tome svakodnevni horror i dobavljači, preciznije njihova rukovodstva, još smatraju da su bolji posao napravili kad su prodali (!!) robu Konzum-u, dobili za to mjenicu nego kad su prodali robu stranom trg. lancu i dobili gotovinu na račun jer to njima nepojmljivo. Zaključno, umjesto da se vadi truli zub, ugrožava se cijeli organizam zbog njega. I to bi bilo to "spasovo" iz smjera Vlada - pod egidom očuvanja radnih mjesta über alles, a zapravo je niz osoba u Vladi izravno ili neizravno privatno zainteresiran da Agrokor ne ode "pod vodu"...

VL
« 1 2 3 »
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.