Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
likvidirao četvero ljudi

Što je prethodilo ubojstvima? Branko Koloper prije samo tri dana upao je na Trgovački sud

Foto: Facebook
1/3
30.01.2021.
u 22:12

Stečaj nad Matkolom pokrenut je u studenom 2018. godine zbog blokade dulje od četiri mjeseca i 831 tisuće kune duga. Koloper je na prvim ročištima tažio odgodu rješenja o pokretanju stečaja tvrdeći da planira nastaviti proizvodnju, no Trgovački sud je odbio njegov zahtjev.

Branko Koloper, samo tri dana prije ubojstva četvero ljudi u Vodicama i Šibeniku, upao je na Trgovački sud u Zadru na skupštinu vjerovnika nakon što je rasprava počela. Koloper se nije slagao s prodajom nekretnina koju je predložila stečajna upraviteljica jer je smatrao kako je ponuđena cijena preniska, javlja portal 057. 

- Branko Koloper ne slaže se sa prijedlogom odnosno ponudom koju je iznijela stečajna upraviteljica smatrajući da je ponuda preniska, da je riječ o vrijednim pokretninama koje bi mogle postići vrijednost između 500.000 i 1.000.000 kuna. Predlaže zato da se svaki pojedini predmet procijeni i proda prikupljanjem ponuda bilo zbirno bilo pojedinačno. Stečajna upraviteljica navodi da je riječ o raznovrsnim pokretninama što iziskuje i procjenitelje iz raznih područja, da je u svrhu procjene svih pokretnina dobila ponudu koja bi koštala oko 20.000 kuna što joj se učinilo visokim troškom postupka, pa procjena pokretnina nije izvršena, navela je između ostalog u izvješću sutkinja Bajlo. Prihvaćen je prijedlog da se procjena izvrši samo u odnosu na pokretnine koje služe proizvodnji pekarskih proizvoda, a uredska oprema i računala prodaju tako da se prikupe pisane ponude stečajnoj upraviteljici te da se pri svakom novom pokušaju prodaje cijena snizi za 10 posto. 

Koloper je naveo da prema njegovom mišljenju Ministarstvo financija koje ima razlučno pravo na pet nekretnina koje bi se trebalo prodavati ima neznatnu tražbinu prema stečajnom dužniku, s obzirom da se namirivalo prodajom 10 vozila koja su sva unovčena. Zato je predložio i da se prije donošenja zaključka o prodaji utvrdi da li je Republika Hrvatska podmirena, što su vjerovnici prihvatili..

Stečaj nad Matkolom pokrenut je u studenom 2018. godine zbog blokade dulje od četiri mjeseca i 831 tisuće kune duga. Koloper je na prvim ročištima tažio odgodu rješenja o pokretanju stečaja tvrdeći da planira nastaviti proizvodnju, no Trgovački sud je odbio njegov zahtjev. 

Koloper je likvidirao i stečajnu upraviteljicu Radojku Danek koja je u veljači 2019. godine utvrdila kako Matkol u stečaju ima obveze od 10, 7 milijuna kuna, nema uvjete za nastavak poslovanja i posjeduje imovinu čija je vrijednost veća od obveza, javlja Šibenski portal. Uz nju, ubio je još dvojicu muškaraca i Tedija Slamića, vlasnika tvrtke Djelo, koji je bio njegov najveći vjerovnik. Koloper ga je izrešetao u automobilu ispred trgovine u Vodicama. 

Ključne riječi

Komentara 24

FM
fmica
23:45 30.01.2021.

hrvatski poduzetnik,HDZ-ova stečajna upraviteljica,SDP-ov stečajni zakon,vjerovnici,hrvatsko pravosuđe,kalašnjikov,pravda zadovoljena.... kaj vam tu nije jasno....

GL
Glavica
22:51 30.01.2021.

Slamic je napokon dobio sto je trazio vise nece pljackati i varati ljude Kolopera je mogao i jos po kojeg trgovackog sudca HDZ ovska mafija sve lopovi na brzinu hoce da se obogate

Avatar mrljobrljo
mrljobrljo
23:55 30.01.2021.

Iskrena sućut obitelji Koloper.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije