Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zasluge Tita

Što danas o Titu govori Karamarko, a što je govorio dr. Tuđman

Franjo Tuđman o Titu
Foto: screenshot/youtube
28.06.2014.
u 13:27

Tito je bez dvojbe bio jedan od najvećih državnika Europe razdoblja Drugog svjetskog rata. Bio je komunist, marksist, ali je bio pragmatičan političar i želio je ostvariti ravnopravnost hrvatskog naroda u okviru Jugoslavije, rekao je Franjo Tuđman

Nakon što je predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko izjavio da je žalosno što predsjednik Ivo Josipović nije shvatio da je Tito teško kompromitirao antifašističku borbu zločinima nakon rata i da bi izbacio Titovu bistu iz Ureda predsjednika jer ga smatra odgovornim za stotine tisuća žrtava, jutros je stigla reakcija iz Ureda predsjednika.

Zanimljivo je međutim, čuti što o Titu misli prvi predsjednik Hrvatske Franjo Tuđman čiji se stav o zločinima počinjenim nakon Drugog svjetskog rata većinom ne razlikuju od izjava Tomislava Karamarka. No, Franjo Tuđman u intevjuu za dokumentarac Josipa Sedlara itekako spominje i zasluge Josipa Broza Tita koje su osigurale samoodređenje Hrvatske.

" Tito je bez dvojbe bio jedan od najvećih državnika Europe razdoblja Drugog svjetskog rata. Bio je komunist, marksist, ali je bio pragmatičan političar i želio je ostvariti ravnopravnost hrvatskog naroda u okviru Jugoslavije kao što je želio i da ta njegova Jugoslavija bude ravnopravna Sovjetskom savezu", rekao je Tuđman i dodao da su zasluge Tita u tome što je sa "antifašističkim pokretom doveo hrvatski narod na stranu pobjedničkih demokratskih sila antifašističke koalicije, što je omogućio da se stvori federalistička država Hrvatska i  po Ustavu iz 1945. i 1971. što su bile pravne pretpostavke za samoodređenje Hrvatske."

>> Karamarko: Da sam predsjednik Hrvatske, izbacio bih Titovu bistu iz ureda

Komentara 285

Avatar guten_tag
guten_tag
15:40 28.06.2014.

nije ovim galamdžijama bitan Tuđman i njegov ideološki profil već oni mrze njegovo djelo demokratsku Hrvatku. Tuđman nije došao niotkuda i nije radio ništa na svoju ruku. Tuđman je provodio demokratsku volju hrvatskog naroda izrečenu 19.svibnja 1991. na referendumu. neprijatelji hrvatske slobode su to pokušali silom oružja poništiti ali nije im uspjelo. zato gubitnici mogu samo cviliti, vrištati, skičati, jamariti, voditi lažne ofenzive po šumama i gorama i uporno ponavljati lažnu komunističku povijest. međutim prošla su vremena balkanske krčme u kojoj ugase svjetlo pa opleti po kome stignu.

AP
apolon
13:02 29.06.2014.

Kakva su vremena u doba Tita govore podaci...70-tih godina bile su česte redukcije struje čak i po školama...nije bilo dovoljno goriva/nafte , vozilo se tkz.par/nepar, po sredstva za pranje rublja gotovo svakodnevno odlazilo se u Austriju da ne nabrajam ostalo...zarstriju da ne nabrajam ostalo...zar se tih vremena proleteri ne sjećaju????

Avatar Feniks
Feniks
15:55 28.06.2014.

Večernji list je isto tako mogao staviti i video o Tuđmanovu mišljenju o NDH kao povijesnoj težnji Hrvatskog naroda za svojom državom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije