Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi sukob 'seljaka'

Za Stjepana Kožića neće biti sankcija, HSS se nada da će ostati član

Foto: Marko Lukunić/Pixsell
1/3
12.03.2018.
u 18:07

Ulogu šefice županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije preuzela je M. Glasnović. Župan Kožić optužuje da građani i članovi više ne znaju koja je politika HSS-a i da su stavovi šefa u javnosti zbunjujući i proturječni

Opet vrije u Hrvatskoj seljačkoj stranci. Prvi čovjek Zagrebačke županije, župan Stjepan Kožić u subotu je na Izbornoj skupštini Županijske organizacije HSS-a podnio ostavku na mjesto potpredsjednika stranke.

A kako se nije ni kandidirao za mjesto predsjednika županijske organizacije HSS-a, od jučer ulogu šefice te organizacije ima novoizabrana predsjednica Martina Glasnović. Sam Kožić razlog ostavke obrazložio je pred Izbornom skupštinom, gdje je okupljenima kazao da je zabrinut onim što se događa sa strankom na nacionalnoj razini i da je pogriješio što je 2016. godine podržao kandidaturu Kreše Beljaka za šefa stranke.

Istaknuo je da građani i članovi ne znaju više koja je politika HSS-a, da su stavovi šefa stranke u javnosti zbunjujući, proturječni i neusklađeni na bilo kojim tijelima stranke, da se HSS promijenio vrlo upitnim statutarnim odlukama 2017. godine, da su s 40.000 članova spali na osam tisuća, da financije stranke stoje katastrofalno... – Cijeli HSS-ov sustav i sve odluke sada su podređene jednom čovjeku i ja u tome više ne želim sudjelovati. Više sam puta tražio objašnjenja od gospodina Beljaka za njegove odluke, ali nikad nisam dobio jasne odgovore – poručio je Kožić.

Veliki je to udarac za stranku koju su u unutarstranačkim bitkama posljednjih godinu dana napustili mnogi dugogodišnji i ugledni članovi ili su pak bili izbačeni. Kožić kao župan vodi Zagrebačku županiju punih 17 godina i zasigurno je, nakon šefa HSS-a Kreše Beljaka, drugo najjače lice te stranke. Inače, Kožić je na parlamentarnim izborima bio drugi na listi u II. jedinici, a svoj je status saborskog zastupnika zamrznuo jer ne može u isto vrijeme obnašati funkciju zastupnika i župana. Sam Kožić kazao je jučer da se sa šefom stranke Krešom Beljakom nije čuo i da i dalje želi biti HSS-ovac osim ako ga se ne suspendira.

U HSS–u pak kažu da za Kožića neće biti nikakvih sankcija jer su oni demokratska stranka. Iako je dao ostavu na mjesto potpredsjednika stranke, Kožić i dalje, kažu u HSS-u, ostaje član Predsjedništva stranke te član Glavnog odbora. Optužbe koje je izrekao na račun stranke u Hrvatskoj seljačkoj stranci pak odbacuju. Glasnogovornica stranke Ivana Tomić kazala je za Hinu kako su u HSS-u sve odluke donesene na stranačkim tijelima većinom glasova, a osnovno je pravilo demokracije da se poštuje volja većine.
Komentirala je i optužbe da su statutarne promjene dovele do centralizacije stranke i njezina osipanja te je poručila kako HSS i dalje ima više od 40.000 članova, ali da njih osam i pol tisuća koji su platili članarinu ostvaruju prava koja proizlaze iz Statuta.
Na kritike župana da su stranačke financije u katastrofalnom stanju, Tomić je pak poručila da je HSS u financijskim problemima zbog dugova još iz 2003. godine.

– Zanimljivo je da Kožić koji je od 2001. član Predsjedništva nikad nije reagirao na sličan način dok su bivša vodstva trošila desetke milijuna kuna, a stranka je propadala – kazala je Tomić .

I nova predsjednica županijske organizacije HSS-a Zagrebačke županije Martina Glasnović poručila je jučer da je uvjerena kako će župan Kožić ostati u HSS-u jer je pravi HSS-ovac.

Komentara 7

Avatar Moodleen
Moodleen
19:29 12.03.2018.

Kolko malo je trebalo drugu bljaku da uništi najstariju i najcjenjeniju hrvatsku stranku? Nije on samo maher za provale, nego i za upropaštavanje. A svesrdno mu pomaže pravomoćno osuđeni kriminalac mađaron, pa razni petrići, palići... Sve kaj je vredilo daleko je otišlo od ovakvog hahahaesesa.

Avatar Pola Marku, pola Mostu
Pola Marku, pola Mostu
19:11 12.03.2018.

Ostade kriminalac Beljak bez zadnjeg župana. Kako sad to, a onako pametan, školovan, tehnički potkovan, s uspješnom karijerom noćnog bravara....

DV
dvauosam
18:26 12.03.2018.

Pajser, šrafinciger,kombinirke- Krešo Beljak = lopina

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije