Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA SOFTVER

Stižu reakcije na uhićenje: 'Hrvatski narod zaslužuje ispriku Plenkovića'

Foto: PIXSELL
1/2
10.11.2021.
u 18:30

Generator korupcije u Hrvatskoj je Plenković, on je birao ovakve suradnike - ustvrdila je SDP-ova Mirela Ahmetović

Bivša ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac i još tri osobe uhićene su jutros zbog afere Softver. Uhićenje bivše ministrice i ujedno članice Predsjedništva HDZ-a izazivalo je brojke reakcije vladajućih, kao i oporbe. 

Bojan Glavašević okarakterizirao je cijelu situaciju kao "ogromnim skandalom" jer su danas uhićeni bili to temeljem europskog uhidbenog naloga. 

"Mercedes-ministrica i šef agencije za administriranje europskog novca uhićeni su temeljem europskog uhidbenog naloga, ne temeljem istrage USKOKA.  To je ogroman skandal, i ovime je ugled Hrvatske pred ostatkom Unije vrlo ozbiljno narušen. Mercedes-ministrica je, usput budi rečeno, i dalje članica predsjedništva HDZ-a, onog istog HDZ-a za koji Andrej Plenković tvrdi da nema veze sa Sanaderovim HDZ-om. A, član HDZ-a, pa i neki šefić u stranci je, pogađate, i ovaj drugi uhićeni. Čekam da mi Plenković opet objasni da njegova stranka nije kriminalna organizacija. Kao što kažu "Zločesta djeca" u jednom skeču: "I svi se grohotom nasmijaše", stoji u Glavaševićevom statusu na Facebooku. 

VIDEO: Afera Softver: Uhićena Gabrijela Žalac i još tri osobe

Premijer Andrej Plenković istaknuo je kako je on sam iznenađen time te da sve što zna pročitao je na internetu. Potvrdio je da je Žalac članica Predsjedništva HDZ-a. Više o tome što je rekao, pročitajte OVDJE . 

- Čak je i Bandić znao da novac EU podliježe reviziji. Zato Zagreb nije povlačio sredstva. Plenkovićeve ministre nije bilo briga za to, što govori o nevjerojatnoj dozi bahatosti. Generator korupcije u Hrvatskoj je Plenković, on je birao ovakve suradnike - ustvrdila je SDP-ova Mirela Ahmetović na Twitteru.

Mostov Nikola Grmoja podsjetio je da je uhićen ravnatelj SAFU-a također član HDZ-a. 

- Uhićenje bivše ministrice i članice predsjedništva HDZ-a zbog muljaža europskim novcem i to od strane Ureda europskog tužitelja nije samo strašan šamar Plenkoviću i HDZ-u, nego našim neovisnim institucijama. Treba li napominjati da je uhićeni ravnatelj SAFU-a također član HDZ-a?! - stoji u tvitu. 

 

- Nemam nikakvih informacija, naravno da me vijest iznenađuje. Ne znam ni kontekst ni dublju informaciju pa je ne mogu komentirati, odgovorio je predsjednik Sabora Gordan Jandroković na pitanje novinara o uhićenju, piše HRT. 

Uhićenje je komentirao i Marijan Pavliček, predsjednik Hrvatskih suverenista.  

- Premijer Plenković odbacio je moj poziv da se ispriča hrvatskim građanima zbog starih korupcijskih afera koje su dovele do osuđujuće presude Sanaderu i HDZ-u. Tvrdi da on i današnji HDZ s time nemaju nikakve veze pa se nemaju zašto ni ispričati.
Ako već nema veze sa Sanaderom, ima li Plenković veze s danas privedenom Gabrijelom Žalac, ili pak sa Lovrom Kuščevićem, Goranom Marićem, Tomislavom Tolušićem, Milanom Kujundžićem i Martinom Dalić? Svi su oni bili članovi njegove vlade, to je bila njegova ekipa s kojom je igrao utakmice.  Hrvatski narod, svi građani naše Hrvatske, zaslužuju minimalno ispriku od ovog čovjeka. Ako ne zbog tuđih propusta iz prošlosti, onda barem zbog njegovih osobnih propusta koji uništavaju Hrvatsku i pokazuju da se HDZ nije puno promijenio - objavio je na Facebooku. 

Komentara 66

DU
Deleted user
16:11 10.11.2021.

Ovo je očiti dokaz da HDZ kontrolira pravosuđe.

DU
Deleted user
15:23 10.11.2021.

Ahmetovička a za svog stranačkog druga Grgića šutiš - on je prvi kojeg istražuje EU uskok - licemjerko pokvarena, doći ćeš i ti na red i tvoje kriminalne radnje

HR
hrza
14:56 10.11.2021.

Ima li ko od osumnjičenih kriminalaca da prije toga nije bio u HDZ-u ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije