Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Koronavirus u Hrvatskoj

U Rijeku stiglo 139 tona dezinficijensa i maski za lice koje je Hrvatska naručila

Zaštitna oprema iz Kine
Foto: Vlada RH
06.08.2020.
u 17:06

Do danas je ukupno testirano 125 317 osoba, od toga 934 u posljednja 24 sata.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 5404 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 155 preminulo, a 4688 se oporavilo.

Tijek događaja:

16:55 - U Rijeci je u četvrtak počeo iskrcaj zaštitnih sredstava i opreme koji su dopremljeni brodom Ever Excel iz Šangaja radi potrebe suzbijanja epidemije koronavirusa, a radi se o 139 tona dezinficijensa za ruke nabavljenih od kineske kompanije Sinopharm te manjoj količini maski za lice KN95.

Zaštitnu opremu preuzet će Ravnateljstvo civilne zaštite te je, prema potrebi, distribuirati drugim nadležnim tijelima, priopćeno je iz Vlade RH.

Ukupna vrijednost ove pošiljke je oko 1,2 milijuna eura. Njome je završena isporuka robe koju je Vlada, posredstvom Ravnateljstva za robne zalihe i uz pomoć Veleposlanstva Republike Hrvatske u Narodnoj Republici Kini, komercijalno nabavila od kineskih kompanija Sinopharm i MEHECO, i za koju je u potpunosti ostvareno financiranje iz europskih fondova.

14:15 - Poslije nekoliko dana zatišja u Vukovarsko – srijemskoj županiji danas su 24 novozaražene osobe. Prema neslužbenim informacijama osnovni razlog tolikoj brojci je proboj korone u jedan privatni Dom za starije u Vinkovcima gdje je za sada 13 korisnika i jedna zapsolenica pozitivno na Covid-19. Više pročitajte ovdje

14:00 - U protekla 24 sata zabilježeno je 28 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 561

12:52 - Danas nema novoobljelih u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Trenutno je aktivno zaraženo 13 osoba, a pet osoba skinuto je s evidencije oboljelih.

12:45 - U protekla 24 sata na području Šibensko-kninske županije nije bilo novih slučajeva oboljenja od zarazne bolesti COVID-19. I dalje je je 34 aktivna slučaja oboljenja, od kojih se 4 osobe liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju. Od jučer je bilo 1 uzorkovanje na SARS-CoV-2 virus.

11:55 – Tijekom jučerašnjeg dana u Karlovačkoj županiji obavljeno je osam bolničkih testiranja u OB-u Karlovac i svi su testovi negativni. U OB-u Ogulin jučer nije bilo testiranja.

U Karlovačkoj županiji od početka epidemije od COVID-19 oboljela je 101 osoba. Trenutačno se u OB-u Karlovac na hospitalizaciji nalazi jedan pacijent. S današnjim danom mjera samoizolacije izrečena je za 48 osoba.

11:36 – Prema izvješću NZJZ-a SDŽ, od ukupno 63 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije danas nema novooboljelih osoba pozitivnih na COVID infekciju. U samoizolaciji su 523 osobe. Na bolničkom liječenju u KBC-u Split 15 je osoba pozitivnih na COVID-19, dok se jedna osoba nalazi na respiratoru.

11:28 – U protekla 24 sata šest je novih slučajeva koronavirusa u Gradu Zagrebu. U Gradu Zagrebu trenutačno je 170 aktivnih slučajeva, a 347 osoba  je u samoizolaciji.

11:23 – U zadnja 24 sata Varaždinska županija bilježi jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, a riječ je o muškarcu srednje životne dobi, bliskom obiteljskom kontaktu ranije zaražene osobe koji se u vrijeme pojave simptoma nalazio u samoizolaciji.

Iz Varaždinske županije u četvrtak navode kako je taj muškarac zbog teže kliničke slike hospitaliziran u Općoj bolnici Varaždin.

Na današnji dan u županiji je devet aktivnih slučajeva zaraze, od čega su tri osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a šestero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

11:17 – U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2. Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako iznosi 167, dok je broj aktivnih slučajeva 13. Nažalost, jedna osoba je preminula. Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je 66.

11:15 – Na području Zagrebačke županije pet je novooboljelih.

11:10 – Na području Primorsko-goranske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih koronavirusom, javljaju iz epidemiološke službe županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.

9:51 – U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglima do 8 sati, u posljednja 24 sata 24 su nove pozitivne osobe na COVID-19 (18 osoba iz Vinkovaca, jedna osoba iz Drenovaca, jedna osoba iz Vukovara, jedna osoba iz Ivankova, jedna osoba iz Slakovaca, jedna osoba iz Rokovaca i jedna osoba iz Cerića).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije jest 472, od kojih je 276 osoba izliječeno, a pet osoba je preminulo. Trenutačno je u županiji devet osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirana je 81 osoba te je ukupno testiranih do sada na području županije 5959. U samoizolaciji na području županije je 415 osoba.  

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 16 zdravstvenih radnika (dva liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, pet drugih zdravstvenih radnika i jedan nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva 16 je radnika (četiri liječnika, osam medicinskih sestara/tehničara, tri druga zdravstvena radnika i jedan nezdravstveni radnik).

9:29 – U zadnja 24 sata u laboratoriju KBC-a Osijek obrađeno je 147 uzoraka, no ni jedan nije bio pozitivan na koronavirus. Tako lijepa vijest, odnosno zadnji dan bez novopozitivnih osoba na području Osječko-baranjske županije zabilježen je prije 47 dana (18. lipnja).

9:25 – Na području Zadarske županije jedna je novooboljela osoba zaražena koronavirusom. Riječ je o mlađem muškarcu iz Zadra kojem se utvrđuju kontakti i kretanje. U samoizolaciji je 131 osoba, a nadzor je istekao za 4801 stanovnika. Tijekom jučerašnjeg dana testiran je 61 uzorak. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice u Zadru hospitalizirane su četiri osobe. U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.

8:58 – Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 42 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 1 pozitivan.

Osoba je strani državljanin, iz Republike Italije, koji boravi na području Istarske županije. "Testiran je na prijamu Opće bolnice Pula zbog drugih zdravstvenih tegoba zbog kojih je i hospitaliziran. U tijeku je postupak povratka u matičnu državu", piše Stožer.

8:08 – Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih od virusa SARS-CoV-2. Od 20 testiranih osoba, svi su bili negativni na koronavirus, te tako na području VPŽ-a već sedam dana zaredom nema novozaraženih. I nadalje je broj trenutačno aktivnih slučajeva na području naše županije – sedam, naglasili su uz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih od početka epidemije trenutačno je 2315.

U samoizolaciji se nalazi 45 osoba. Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19 na području Virovitičko-podravske županije, 31 osoba je zaražena koronavirusom. Od toga je sedam slučajeva trenutačno aktivno, dvadeset i tri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo, izvijestili su iz Stožera.

Ključne riječi

Komentara 9

DU
Deleted user
12:11 06.08.2020.

janez,iz koje ustanove za maloumne teške kategorije su tebe pustili

LO
lori
10:03 06.08.2020.

U vukovarskoj županiji testirali 80 a zaraženih 24. Šta oni tamo rade?

PE
pemipi5777
11:57 06.08.2020.

Supruga oružanih snaga pokrila je dug 96.000 dolara svoga muža samo radeći internetski posao iz svog doma za 8 mjeseci.Više informacija OVDJE.... Livecash.best

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije