Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
i to nije kraj nestabilnostima...

Stiže olujno nevrijeme, izdana upozorenja za gotovo cijelu Hrvatsku: 'Budite na oprezu'

Oluja praćena munjama zahvatila područje Zagreba
Slaven Branislav Babic/PIXSELL
01.08.2023.
u 06:26

Izdan je žuti meteoalarm za pet regija. Lokalno su mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom, stoji u upozorenju.

Prema prognozi DHMZ-a, vrijeme će prijepodne biti pretežno sunčano, ujutro na kopnu lokalno kratkotrajna magla. Zatim postupan porast naoblake sa zapada. Kasno popodne ponajprije se na sjevernom Jadranu i sjeverozapadu unutrašnjosti očekuje mjestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a navečer i u noći na srijedu proširit će se na istok i jug. Vjetar većinom umjeren jugozapadni i jugoistočni, navečer uz pljuskove prolazno jak sjeverni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka od 27 do 31, na moru od 30 do 33°C.

VEZANI ČLANCI: 

Izdan je žuti Meteoalarm za pet regija. Lokalno su mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vjetrom, stoji u upozorenju.

Foto: DHMZ

U utorak najprije pretežno sunčano, uz južinu i vruće i sparno, pa sve oblačnije, potkraj dana i u noći na srijedu česti pljuskovi s grmljavinom, ponegdje i olujno nevrijeme. Dugotrajnije stabilizacije diljem Hrvatske nema ni u nastavku tjedna, ali se za nju znatno povećava vjerojatnost u drugom i trećem desetodnevlju kolovoza, javlja HRT.

VEZANI ČLANCI: 

"U srijedu u unutrašnjosti postupno smirivanje, a povremene mjestimične kiše još može biti uglavnom u gorju i unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak pretežno sunčano i vruće, a u petak sa zapada novo jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina.
Na Jadranu u srijedu i četvrtak većinom suho te barem djelomice sunčano, a u petak će nova promjena vremena najprije zahvatiti sjeverni dio te se do kraja dana proširiti na veći dio obale. Ponegdje je moguće i olujno nevrijeme. Puhat će većinom umjereno i jako jugo.", prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

Video: Tornado u blizini hrvatske granice: Slovenci snimili manji vrtlog, jak vjetar savijao stabla

Komentara 5

ZP
Zabranjen pristup
08:03 01.08.2023.

Ponegdje nevrijeme a izdano upozorenje za cijelu Hrvatsku. Cim vi izdate upozorenje nista od toga,ako se neko nevrijeme dogodi ne upozoravate kao npr u zagrebu nedavno

ST
sttipe
19:41 01.08.2023.

Kinezi, u Pekingu, 8 godina nisu vidili sunce od smoga. Onda su došle olimpijske igre, i partija je obećala da će cili misec bit sunčano, bez kiše. Kinezi su prije 10tak godina manipulirali vrimenom, javno da cili svit gleda. Hrvati ni danas neće povjerovati da je to moguće, sve da do jednog grom u glavu pogodi...

JF
Jure_Francetić
13:02 01.08.2023.

Dolazi Oluja, pa normalno - u "regionu" su svi u strahu jer se bliži 5. kolovoza

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije