Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 192
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
‘zvecka’ se novim izborima

Stipe Petrina najavio referendum za opoziv župana Marka Jelića

Sjednica županijske skupštine  Šibensko-kninske županije održana u hotelu Zora u Primoštenu
Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL
1/2
14.03.2022.
u 17:38

Župan Jelić poručuje da je riječ o običnoj predstavi i skretanju pažnje Stipe Petrine s njegovih afera

Iako od lokalnih izbora nije prošlo ni godinu dana, u Šibensko-kninskoj županiji već se “zvecka” novim izlaskom na birališta. Naime, prva točka dnevnog reda iduće sjednice Skupštine Šibensko-kninske županije, koja bi se trebala održati 23. ožujka, trebala bi biti zaključak o referendumu za opoziv župana Marka Jelića i njegova zamjenika. Kazao je to gostujući na Televiziji Šibenik predsjednik Skupštine i primoštenski načelnik Stipe Petrina koji je kazao i kako “Jelić mora otići, ako ova županija hoće živjeti”.

Inače, župan i njegov zamjenik mogu biti opozvani upravo putem referenduma, što je propisano Zakonom o lokalnoj i područnoj samoupravi. Prema Zakonu, raspisivanje referenduma za opoziv mora predložiti ili 20 posto ukupnog broja birača u županiji ili pak dvije trećine članova županijske Skupštine koju se potom potvrđuje dvotrećinskom većinom glasova svih članova Skupštine. Što pak znači da bi Petrini za njegov naum trebalo ukupno 26 ruku od 39, koliko ih je u Skupštini, odnosno trebao bi pridobiti i sve HDZ-ovce.

Župan Marko Jelić kazao je o najavi mogućeg referenduma kako je riječ o običnoj predstavi i skretanju pažnje Stipe Petrine s njegovih afera vezanih uz promjene prostornog plana za Primošten, a koje su u optjecaju, te je poručio da je to što Petrina radi jedan od oblika pritiska na županijsku upravu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije