Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
17.11.2014. u 14:00

Pokušali su Alfier i njegovi novinari otkriti čime je nezadovoljan Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, ali bezuspješno

Stipe Alfier složio je u subotu možda svoj najbolji dnevnik. Većinu emisije posvetio je Koloni sjećanja u Vukovaru i nepotrebnoj politizaciji tog događaja. Opravdano je dao veliku minutažu i velikom četničkom mitingu u Beogradu koji je predvodio četnički vojvoda Vojislav Šešelj.

Pokušali su Alfier i njegovi novinari otkriti čime je nezadovoljan Stožer za obranu hrvatskog Vukovara, ali bezuspješno. Sigurno je samo to da Stožer i njegov šef Josić prije ovogodišnje vukovarske komemoracije opet žele izazvati podjele i nepotrebne političke tenzije. Dolijevaju ulje na vatru u ionako naelektriziranoj političkoj atmosferi. Neuvjerljiv je bio i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava koji se nije potpuno jasno izrazio o tome jesu li premijer i predsjednik dobrodošli u njegov grad. Dnevnik je pokazao da nisu jedinstveni ni vukovarski branitelji te da ne podržavaju svi Josića i njegove stožeraše.

Zato je troje najvažnijih predsjedničkih kandidata pokazalo političku zrelost i jasno reklo da u Vukovaru nema mjesta za podjele. Ali mogli su oni i više. Da nemaju skrivene sitne političke interese, mogli su Josipović, Grabar Kitarović i Kujundžić, ali i Milanović i Karamarko, zajedno doći u Vukovar i rame uz rame stupiti u Kolonu sjećanja. Bilo bi lijepo vidjeti Karamarka i Milanovića zajedno. Nitko se toga nije sjetio ili nisu imali hrabrosti pružiti ruku jedni drugima. Nažalost, čini se da to mnogi od njih ne bi ni prihvatili.

Lakše je politizirati i svađati građane, nego nuditi toleranciju i perspektivu. Dobro je da smo sve to mogli vidjeti na brisanom prostoru u dnevniku HTV-a.

PLUS

Dnevnik HTV-a. HTV dirljivo izvještava o tome kako je robotski modul Philae s kometa prestao slati signale na Zemlju. Šteta. Putovao je do cilja 10 godina.

MINUS

RTL danas. Ako slučajno želite gledati snimku RTL-ova dnevnika, popijte tablete za smirenje. Čeka vas dobro pripremljena zasjeda s dosadnim reklamama. Neizdrživo.

Komentara 34

LE
legalisto
14:11 17.11.2014.

E moj stipica ti si karte otkrio kada si u u središnjem Dnevniku javne televizije izjavio: "referendum o ustavnoj definiciji braka pokazao je da Hrvatska zaostaje tisuću svjetlosnih godina od Engleske". Dao Bog da nikad ni ne dođemo na razinu sotonom obuzetih engleza. U prilog tome ide i prijedlog jedne od engleskih stranaka da se legaliziraju brakovi između ljudi i životinja. Sada se taj isti Alfier preko plaćenih novinara prikazuje kao novinar vrijedan komentiranja, ali nećeš još dugo!!

LI
Lisce
14:13 17.11.2014.

Ovaj Alfier je kritičan. I onda se čude što je Dnevnik HRT-a najmanje gledan.

Avatar upitnik.pita
upitnik.pita
14:16 17.11.2014.

...trebamo informacije... a ne političke i ine stavove voditelja...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije