Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKA IZLAZNOST DESNIČARA

Stigli prvi rezultati lokalnih izbora u Izraelu: Jeruzalem dobio dosad neviđenu većinu ultrakonzervativaca?

Rally calling for the release of hostages kidnapped in the deadly October 7 attack, in Tel Aviv
Foto: Dylan Martinez/REUTERS
1/5
29.02.2024.
u 02:00

Jeruzalemski mediji su objavili da se čini da će desničarski konzervativni gradonačelnik Moshe Lion zadržati svoj položaj kao što je bilo i očekivano

Ultrakonzervativne i krajnje desne stranke ostvaruju dobre rezultate na lokalnim izborima u Izraelu, prenose u srijedu mediji. Privremeni rezultati upućuju na "dosad neviđenu većinu" ultrakonzervativnih političara u gradskom vijeću Jeruzalema, objavio je portal Times of Israel.

Razlog leži u velikoj izlaznosti krajnje desnih birača u odnosu na druge skupine, napisao je portal. Jeruzalemski mediji su objavili da se čini da će desničarski konzervativni gradonačelnik Moshe Lion zadržati svoj položaj kao što je bilo i očekivano.

Novine Haaretz, koje naginju ljevici, objavile su da će obalni gradovi Tel Aviv i Haifa ostati "liberalna uporišta" u zemlji. Vrlo religiozne osobe čine oko 13 posto od gotovo 10 milijuna stanovnika zemlje.

Konačni službeni rezultati očekuju se idućeg tjedna. Izbori održani u utorak već su dvaput odgađani zbog rata u Gazi.

POVEZANI ČLANCI:

>> GALERIJA Posljedice izraleskog napada na jug Gaze

Rally calling for the release of hostages kidnapped in the deadly October 7 attack, in Tel Aviv
1/7
Ključne riječi

Komentara 1

SE
Serengeti
11:00 29.02.2024.

10 članaka dnevno o Rusiji, jedan o Gazi. Sa tim da i u ovom jednom nije objavljeno koliko je Palestinaca ubijeno do sada. Čini mi se da rat u Ukrajini paše Izraelu jer odvlači pažnju svijeta od brutlanog rata u Gazi. Ironično je da su na početku govorili da će rat u Gazi staviti u drugi plan rat u Ukrajini.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije