Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMPERATURE U PADU

Stigla hladna fronta: Na Sljemenu pao snijeg, vjetar rušio stabla

Snijeg Sljeme
Foto: livecamcroatia.com
05.05.2019.
u 13:22

Izraženije kiše bit će u unutrašnjosti, a u Gorskom kotaru i Lici uz zahladnjenje kiša će prelaziti u snijeg

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je starom cestom kroz Gorski kotar - DC3), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga-Svete Marije Magdalene, Paški most, izvijestio je HAK.

Zbog jakog vjetra zabrana je prometa za:

I. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicom i motocikle) na: Krčkom mostu,

I. i II. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama, motocikle, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom) na : Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Karlobaga, autocesti A7 čvor Draga-čvor Šmrika, LC58107 Križišće-Kraljevica. Olujni vjetar puše na dionici autocesti A1 Između tunela Bristovac i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Mokri su i skliski kolnici u većem dijelu zemlje. Na cestama u gorju i duž Jadranske magistrale (DC8) mogući su odroni. Magla mjestimice smanjuje vidljivost na autocesti A1 između čvora Gornja Ploča i tunela Sveti Rok. Vozači se upozoravaju da prilagode brzinu i naćin vožnje uvjetima na cestama.

Kako je izvijestio DHMZ, danas će biti pretežno oblačno, kišovito, vjetrovito i prohladno. Izraženije kiše bit će u unutrašnjosti, a u Gorskom kotaru i Lici uz zahladnjenje kiša će prelaziti u snijeg. U Dalmaciji uz promjenljivu naoblaku mjestimice pljuskovi. Vjetar sjeverni umjeren do jak, u Podravini i Međimurju na udare i olujan. Na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, podno Velebita i s orkanskimm udarima, a u Dalmaciji umjereno jugo i jugozapadnjak u jačanju krajem dana. Temperatura zraka u središnjim i gorskim predjelima od 4 do 9, na sjevernom Jadranu i u Slavoniji od 11 do 14, a u Dalmaciji između 15 i 19 °C.

Intervencije vatrogasaca u Zagrebu

Kako piše 24 sata na križanju Ulice kralja Zvonimira i Heinzelove u Zagrebu u nedjelju oko 6.30 sati na cestu je palo stablo kestena. Srušilo se zbog jakog vjetra koji je puhao. Blokiralo je promet, a na intervenciju je izašlo šest vatrogasaca. Ubrzo su stablo ispilili i sklonili ga s ceste. Vatrogasci JVP Grada Zagreba i dobrovoljna vatrogasna društva od 7 sati imali oko 30-ak intervencija uklanjanja stabala i grana s cesti. Najviše intervencija bilo je u zapadnom dijelu grada.

Na Sljemenu je pao i snijeg. Snimku je objavila stranica Crometeo na svom Facebooku.

"Osjećaju hladnoće u nedjelju i ponedjeljak će pridonijeti i često umjeren i jak sjeverozapadni, sjeverni i sjeveroistočni vjetar, u Međimurju i Podravini gdjegod na udare i olujan, a na sjevernom Jadranu jaka i olujna bura, uglavnom podno Velebita i s orkanskim udarima, dok će se prema jugu još u nedjelju zadržati jugo. Povremeno će biti kiše, ponegdje i obilnijih pljuskova s grmljavinom, a u gorju i snijega, osobito u višim dijelovima uz stvaranje pokrivača. Štoviše, uz buru su snježne pahulje moguće i ponegdje uz more, pa čak i na nekim otocima, u nedjelju sjevernog Jadrana, u ponedjeljak i južnije", piše meteorolog Zoran Vakula za HRT.

U 8 sati u Varaždinu je bilo 5°C, Bjelovaru, Krapini, Križevcima 6°C, a u Zagrebu 8°C. Očekuje se da će poslijepodne danas i sutra biti najhladnije u prvih 10 dana svibnja. U gorju je danas moguć i snijeg, ali se već sutra očekuje postupno smirivanje vremena, piše HRT

Istramet je na svojoj Facebook stranici objavio da na Platku pada snijeg, a snijeg pada i na Sljemenu.

Video: Njemačka policija zaplijenila sportske automobile

 

Ključne riječi

Komentara 3

OV
Ovozemaljski
10:46 05.05.2019.

Globalno zatopljenje?

PR
prajdali100
19:16 05.05.2019.

Pa je li svibanj ili nije.Kakvo li je vrijeme u Kuršumliji ?

TO
toljaga22
10:39 05.05.2019.

ludo vrijeme

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije