Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija otkrila

Štetnim ugovorima 3. maj oštećen za 4,370.000 kuna?

 brodogradilište 3 maj
Goran Kovačić/Pixsell
03.02.2011.
u 13:48

Predsjednik uprave u 2009. sklopio je dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova iako je znao za dvije povoljnije ponude, također stranih tvrtki

Riječka je policija dovršila kriminalističko istraživanje nad 52-godišnjakom iz Rijeke zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo sklapanja štetnog ugovora te kazneno djelo izdavanja i neovlaštenog pribavljanja poslovne tajne. Osumnjičeni 52-godišnjak, kao predsjednik uprave brodogradilišta na području Primorsko-goranske županije, u 2009. sklopio je dva štetna ugovora s inozemnom tvrtkom o kupnji čeličnih limova iako je znao za dvije povoljnije ponude, također stranih tvrtki. Tim je ugovorom brodogradilište, izvješćuje policija, oštećeno za oko 4,370.000 kuna. Policija je utvrdila da je 52-godišnjak 2007. godine splitskom trgovačkom društvu dostavio ponudu robe svoga stalnog dobavljača te tako neovlašteno priopćio podatke koji su poslovna tajna. Kazneno je prijavljen Županijskom državnom odvjetništvu u Rijeci.

Pretpostavlja se da je riječ o Željku Starčeviću, koji je u to vrijeme bio predsjednik uprave riječkog brodogradilišta 3. maj. U siječnju prošle godine Starčević je podnio ostavku nakon što je otkriveno da je na reprezentaciju potrošio 430 tisuća kuna, a potom je odlučio otići i s funkcije potpredsjednika riječkog Gradskog odbora HDZ-a. Još se tada u Starčevića upiralo prstom zbog navodnog pogodovanja pojedinim kooperantima. Predsjednik Odbora hrvatske brodogradnje i glavni sindikalni povjerenik metalaca u 3. maju Juraj Šoljić tvrdi kako na njihove zahtjeve nikada od NO-a 3. maja nisu dobili informacije o sumnjivoj nabavi skupljeg materijala. No sindikat je potkraj 2009. podnio prijavu Državnom odvjetništvu u Rijeci zbog sumnji na nepravilnosti pojedinih ugovora sklopljenih s dobavljačima i kooperantima. Šoljić ističe kako su i 31. siječnja ove godine, na sastanku s ministrom Popijačem, izrazili sumnju da i u Brodosplitu postoje indicije o nabavi skupljeg materijala. 

- Više od dvije godine upozoravamo na određene nepravilnosti u brodogradilištima za koje nisu krivi radnici. Tražimo od Vlade i nadležnih institucija da temeljem obveza iz poglavlja 23. učine sve što je potrebno na otkrivanju tih nepravilnosti. Tako će se skinuti ljaga s radnika, jer novac nije završio u njihovim džepovima - kazao je J. Šoljić.

Ključne riječi

Komentara 17

Avatar feudalac
feudalac
14:09 03.02.2011.

Sindikalci, ostavite se maltretiranja \"mrtve mačke\" i primite se posla a u istupima u medijima prestanite koristiti zastarjele izraze koji nikako ne idu s današnjom ekonomijom. Svi vi \"šljakeri\" bez obzira radili na mjestu zavarivača ili menagera za ne znam što, zaposlenici ste škvera. Škver ima vlasnika koji vam može dati plaću ako postoji profit, što kod vas nije slučaj, pa ne vodi poslovanje brodogradilišta Jadranka Kosor.

OB
-obrisani-
14:49 03.02.2011.

Kaj mislite iz koje je stranke ovaj bandit??? . Ovo pitanje je za 1-vi razred osnovne škole.....i to one za mentalno retardirane...

OB
-obrisani-
16:42 03.02.2011.

E zaboravio vječna dolina gladi kako su je zvali domaći.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije