Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 124
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
najskuplji pas na svijetu

Štene tibetanskog mastifa prodano za 2 milijuna dolara!

tibetanski mastif,pas
Foto: Youtube Screenshot
19.03.2014.
u 17:48

Psići koji izgledom, posebno grivom, podsjećaju na lavove cijenjeni su u Kini. Neki vjeruju da su tibetanski mastifi svete životinje koje vlasnicima donose zdravlje i sigurnost

Nevjerojatnih 1,94 milijuna dolara zaradio je uzgajivač Zhang Genyun prodajom jednog od svojih štenaca tibetanskog mastifa. Vjeruje se da je riječ o do sada najskuplje plaćenom psu na svijetu, javlja Times od India.

– Oni imaju lavovsku krv i najbolji su od svih mastifa. Čisti tibetanci jako su rijetki kao i ''nacionalno blago'' pande – pohvalio je svoje ljubimce Genyun, koji je uz najskupljeg psa pronašao i kupce za još dvoje štenaca.

Dvomilijunsko "štene" teško je 90 kilograma i visoko 80 centimetara. Genyun će ga dresirati i predati novom vlasniku kada odraste. Iako nije želio reći ime kupca, otkrio je da se radi o muškarcu s istoka zemlje koji se bavi prodajom nekretnina.

Psići koji izgledom, posebno grivom, podsjećaju na lavove cijenjeni su u Kini. Neki vjeruju da su tibetanski mastifi svete životinje te kako vlasnicima donose zdravlje i sigurnost. Posebno se cijene crveni i oni ''zlatnolavovske'' boje.

Riječ je o iznimno odanoj vrsti koja se ne boji suočiti i s predatorima poput leoparda ili vukova.

>>Naci-aukcija: Za Hitlerov pisaći set 360.000 eura!

Komentara 7

Avatar tajar
tajar
19:11 19.03.2014.

Zar su Kinezi Tibetancima i pse pokrali?

JU
jukab
19:37 19.03.2014.

ma da je sveti nebi bio vezan vec slobodan

Avatar Dolar=0
Dolar=0
18:02 19.03.2014.

jesam ljubitelj životinja ali samo bolesnici mogu dati toliko novaca za psa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije