Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Štence koji su bačeni u rijeku spasila je baka Ruža!

Djevojčica koju se sumnjiči da je bacila psiće u Vrbas odvezena je na psihijatriju.
04. rujna 2010. u 08:00 241 komentara 4309 prikaza
psici (1)
Foto: Srećko Stipović
Pogledajte galeriju 1/5

Umirovljena šefica sudske pisarnice u Bugojnu 75-godišnja Ruža Pavlović iznenadila se kada je čula da su psići bačeni u Vrbas postali svjetska medijska vijest, a još više kada je doznala da se za to nedjelo optužuje kći njezinih susjeda.

Nedaleko od mjesta gdje su štenci bačeni nalazi se ušće potoka Pisak koji se ulijeva u Vrbas. Mali psići preživjeli su samo zahvaljujući sreći, ali danas ih nitko ne želi. Baka tvrdi da su psići bačeni prije nekoliko tjedana, a ne ranije kako se dosad nagađalo. Roditelji djevojčice kažu da je tada nastala i snimka koja je obišla svijet.

Začula vrisak
- Bila sam s bratom u našim Lukama gdje imamo nešto krumpira, graha i druge zeleni. Začula sam vrisak, ali nisam znala odakle dolazi jer je u blizini potok, a vrbe su guste. Kada sam se malo bolje zagledala, vidjela sam crne psiće kako pokušavaju isplivati iz vode. Moj brat nije htio ni da čuje za njih. Otišla sam kući, uzela jednu drvenu kištru i odnijela ih svojoj kući. Eno ih u mojoj šupi živi i zdravi. Tko god hoće, neka dođe pa neka vidi. Moj problem je što dnevno piju tri litre mlijeka, i to onog skupog, a ja živim od mirovine. Za deset dana već sam potrošila oko 50 KM. Ne znam živa što ću s njima. Tolika se vika napravila, a sad ih nitko neće. Nemam srca da ih ja ponovno vraćam odakle su došli - kazala nam je Ruža Pavlović koja je, kako je navela, pronašla psiće u blizini granice Čurčića Luga i Kopčić polja.

Već smo pisali o ovoj nesvakidašnjoj priči koja je uzbudila cijeli svijet. Imali smo priliku ponovno razgovarati s majkom dvanaestogodišnje djevojčice koju se sumnjiči da je bacila psiće u Vrbas koji su srećom preživjeli.

Djevojčica u bolnici
- Teško mi sve ovo pada, ali hvala Bogu da su preživjeli. Svaki dan sam molila krunicu da se istina utvrdi i eto kod bake Ruže su. Kada sam to čula, odnijela sam im i ja dvije litre mlijeka. Zbog velikih pritisaka javnosti morala sam svoju djevojčicu odvesti u bolnicu na neuropsihijatriju. Život mi je uništen. Ne mogu spavati, pijem tablete. Suprug je danas išao na policiju da daje nekakvu izjavu. Čemu sve to - pita se Marijana.

Pitali smo baku Ružu kako nije čula na TV vijestima da se traži osoba koja je bacila pet štenaca u Vrbas?

- Kakav televizor, sinko moj. Ne gledam ga uopće. Samo slušam Radio Mir Međugorje. To je moja radiopostaja. Molim krunicu, poslušam svetu misu i to je to. Oni i ne objavljuju takve vijesti. Sada poslije jutarnje i večernje mise idem hraniti ovu jadnu kučad. Napiši u novine da molim tko će ih preuzeti od mene, govori nam Ruža Pavlović. Hoće li i tko doći po psiće, ostaje nam vidjeti.

Ministarstvo uprave, kojem je na čelu Ivan Malenica, pripremilo je odgovor Boži Petrovu koji potpisuje Vlada
EPIDEMIOLOŠKE MJERE
Državni službenici od sutra rade od kuće ili u timovima, no postoji jedna iznimka
NOVA REVOLUCIJA POLJOPRIVREDE
Star Trek na hrvatskoj njivi: Dronovi snimaju štetnike, AI zbraja kukuruz, traktor sam vozi...
  • elcommandante:

    Bačenih pasa je 6, ovih je 5. Jedan od bačenih je bijel, a jedan crni ima bijelu crtu na glavi, ovi su svi cijeli crni tako da mi ovo nije ništa jasno.

  • Deleted user:

    jebeš ovakvo novinarstvo

  • mica1111:

    ....andrija daj malo bolje pročitaj članak,štenci brzo rastu..,a to e bilo navodno pred tri tjedna...