Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 166
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varaždinski gradonačelnik G. Habuš:

‘Stečajem NK Varaždina nitko ne dobiva’

NK Varaždin
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
13.11.2014.
u 11:00

Pokretanje stečaja zatražio je jedan od bivših djelatnika kojem klub duguje gotovo 200.000 kuna.

Nakon što je na varaždinskom Trgovačkom sudu za ponedjeljak 17. studenog zakazano ročište za pokretanje stečaja nad nogometnim klubom Varaždin, situaciju je jučer komentirao i varaždinski gradonačelnik Goran Habuš.

- Stečaj ne rješava ništa. Nogometni klub ima malo imovine i stečajem nitko od vjerovnika ne dobiva. Preoblikovanje je opcija koja bi donijela dionice vjerovnicima, a sada postoji interes švicarskog fonda da otkupi potraživanja. Ipak, ni na to kao ni na pokretanje stečaja Grad nema utjecaja – rekao je jučer Habuš.

Podsjetimo, Grad Varaždin je pokrenuo proces preoblikovanja kluba u kojem su vjerovnici, njih preko sto, trebali pristati da svoja potraživanja zamjene za dionice. Preoblikovanje je počelo na proljeće, ali velika većina vjerovnika nije se uopće izjasnila o tome jesu li ili nisu zainteresirani za takvo rješenje.

O tome da neki vjerovnici najvjerojatnije neće pristati na ovaj model preoblikovanja govorilo se još u rujnu, a kako doznajemo na Trgovačkom sudu pokretanje stečaja zatražio je jedan od bivših djelatnika kojem klub duguje gotovo 200.000 kuna.

Dopredsjedniku varaždinskog nogometnog trećeligaša Željko Buniću žao je što klub neće dobiti šansu da se preoblikuje.

- Ja ne mogu niti ne želim nikoga na ništa nagovarati i svatko ima svoje razloge zašto nešto radi. Što će se dalje događati s klubom ja sada zaista ne mogu reći, ali nogomet će se u Varaždinu i dalje igrati. Bilo u Školi nogometa ili negdje drugdje - kazao nam je jučer Bunić.

U ponedjeljak će na Trgovačkom sudu biti saslušana uprava kluba i vjerovnik koji je zatražio pokretanje stečajnog postupka, nakon čega će sutkinja Maja Valušnig odlučiti da li se prijedlog usvaja ili odbacuje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije