Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 20
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Glasnogovornik EK

'Stavovi V. Reding stavovi su cijele Europske komisije'

reding
Tobias Hase/DPA/PIXSELL
06.09.2013.
u 14:16

Iako je pismo poslala Reding, glasnogovornik je napomenuo da su u njemu izraženi stavovi cjelokupne Europske komisije

Olivier Bailly, glasnogovornik Europske komisije, izjavio je danas da Europska komisija od Hrvatske zahtijeva promjenu zakona popularno nazvanog "lex Perković".

– U pismu koje je hrvatskoj Vladi poslala Viviane Reding od Hrvatske se jasno traži da brzo i bezuvjetno promijeni nacionalni zakon. Iako se u pismu ne spominje konačan datum do kojeg bi se zakon trebao promijeniti, mislim da je jasno kako Europska komisija želi da se to dogodi čim prije.

Iako je pismo poslala Reding, glasnogovornik je napomenuo da su u njemu izraženi stavovi cjelokupne Europske komisije, uključujući i njezina predsjednika Barrosa.

– Kad je riječ o implementaciji i poštovanju zakona EU, komisija djeluje kao jedinstveno tijelo – rekao je Bailly.

Glasnogovornik se osvrnuo i na mjere koje je Reding najavila u slučaju da Hrvatska ne reagira na željeni način te izjavio kako EK još nije ništa odlučila.

>> Objavljena pisma: Evo što je ministar pisao Viviane Reding!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije