Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 146
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubojstvo

Stavili joj otrov u piće da bi se dokopali 12.000 kuna

laktasic (1)
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
1/5
11.09.2010.
u 13:57

Policija je utvrdila da su joj 36-godišnjak i 31-godišnjakinja iz Siska u alkoholno piće ubacili lijek kojim se liječi teška psihička bolest, a koji je u kombinaciji s alkoholom najčešće smrtonosan.

Na površinu je isplivala istina o smrti Siščanke Jadranke Podgoršek za koju su liječnici utvrdili da je 17. kolovoza umrla prirodnom smrću. Ekshumacija, a potom obdukcija i toksikološko vještačenje otkrili su da je 46-godišnja zaposlenica Fine zapravo ubijena smrtonosnim koktelom alkohola i tableta protiv shizofrenije.

Često su znali zajedno piti


Policija je slučaj otvorila nakon dobivenih informacija da je J. Podgoršek preminula nasilnom smrću. Istraga ih je ubrzo dovela do 31-godišnjakinje i 36-godišnjaka iz Siska koji su s ubijenom i njenim mužem često znali “uživati u alkoholu”. Kako neslužbeno doznajemo, riječ je Gordani Laktašić i Dragomiru Pavloviću. Pretragom njihova stana u Sisku pronađeno je 13 tableta, i to one vrste kojom je žrtva otrovana. Sumnja se da su supružnici svoju žrtvu trovali u nekoliko navrata. Kako je policija priopćila, motiv ubojstva bilo je koristoljublje. Naime, u vrijeme kada je žrtva već bila pijana par joj je ukrao bankovnu karticu te njome kupovao po Sisku i potrošio 12.000 kuna.

U vrijeme ubojstva u stanu ubijene bio je i njen muž, ali policija isključuje bilo kakvu mogućnost da je bio upleten u ubojstvo. I on je toga dana, doznajemo, baš kao i svi ostali, bio pijan. Par osumnjičen za teško ubojstvo policiji je dobro poznat. Kako neslužbeno doznajemo, ona ima 14, a njen suprug čak 39 kaznenih djela. I jedan i drugi redovito su prijavljivani zbog obiteljskog nasilja, odnosno međusobnih tučnjava. Pavlovićev je dosje ipak puno deblji. Prijavljivan je za krađe, prijetnje, zloporabu opojnih droga, krivotvorenje isprava, razbojstva, pa čak i za spolni odnos s djetetom.

Pokušala se ubiti

Gordana Laktašić je 2007. u Sisku pokušala samoubojstvo tako što je stala pred vlak. U petak je uhićena te je jučer privedena istražnom sucu koji ju je ispitao i odredio joj 48-satno zadržavanje. Njezin je suprug već desetak dana u pritvoru jer ju je pretukao. Protiv njih bit će podnesena kaznena prijava, a policija je navela da još radi na slučaju jer je došla do spoznaja i o drugim kaznenim djelima.

Komentara 20

MO
modrulj
17:43 11.09.2010.

A sad lijepo njima u venu smrtonosnu injekciju kao u Americi. Zasto bi gradjani iz proracuna izdvajali za hranu i troskove smjestaja ovih zlotvora?

Avatar mliniški
mliniški
14:48 11.09.2010.

Gordani i Dragomiru staviti u alkoholno piće isto sredstvo pa neka krepaju kao štakori. Nema pravde bez OSVETE .Mi smo društvo na niskoj razini društvene svijesti, pa i instrumenti pravde trebaju biti na niskoj razini inače ne bu generalne prevencije.

AL
azra lazarevic
14:51 11.09.2010.

slazem bolesno drustvo

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije