Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
koji peh

Staricu ugrizla otrovna riđovka, a nakon toga je uslijedio još jedan šok

Zagreb: Svjetski dan divljih vrsta u Zoološkom vrtu grada Zagreba
Tomislav Miletic/PIXSELL
30.06.2022.
u 08:27

Hitna pomoć dobila je dojavu o ugrizu na Trerbinjskim brdima, te informaciju da pacijenticu kamionom prevoze do obližnjeg mjesta Plani Dvori.

Na području Balkana ove je godine došlo do prave najezde zmija, čemu najbolje mogu svjedoćiti liječnici i interventni timovi. Na teren su ovoga puta morali izaći u Trebinju u Bosni i Hercegovini, i to treći put u tri dana, zbog starije žene koju je ugrizla riđovka.

Hitna pomoć dobila je dojavu o ugrizu na Trerbinjskim brdima, te informaciju da pacijenticu kamionom prevoze do obližnjeg mjesta Plani Dvori. 

VIDEO: Zaštita zmija otrovnica

Kada su se kamion i hitna pomoć sastali, izlazeći iz vozila nesretna je žena nagazila na poskoka i počela vrištati. Liječnici su mislili da je riječ o halucinacijama dok zmija nije prošla jednome od njih kroz noge. Poskok je na svu sreću pobjegao bez da je ikoga ugrizao.

Liječnici podsjećaju građane da u slučaju ugriza zmije otrov ne smijemo isisavati, već je potrebno što prije pozvati Hitnu pomoć. Napominju također da je na našem području vrlo mali postotak smrtnih slučajeva od ugriza zmije, prenosi Dnevni Avaz.

Komentara 2

OX
oxymoron
08:53 30.06.2022.

Vijest stara barem 2-3 godine

PO
poluprovokator
08:58 30.06.2022.

Trebinje kod zapresica?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije