Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
panika u sinju

Ispred kuće ugrizla je zmija otrovnica: 'Tu se inače često igraju djeca'

Sveta Nedelja: Ministar Beroš posjetio lokaciju buduće tvornice Imunološkog zavoda
Marko Prpic/PIXSELL
08.06.2022.
u 13:37

Sumnja se da je riječ o poskoku, najotrovnijoj zmiji u Hrvatskoj, jer su simptomi oticanja, krvarenja čeljusti i povraćanja počeli već nakon 10 minuta.

U sinjskom naselju Glavice, zaseoku Dolići, 74-godišnjakinju je ispred njezine kuće ugrizla zmija otrovnica. Sumnja se da je riječ o poskoku, najotrovnijoj zmiji u Hrvatskoj, jer su simptomi oticanja, krvarenja čeljusti i povraćanja počeli već nakon 10 minuta. Ekipa hitne medicinske pomoći brzo je stigla na mjesto nesreće i pružila prvu pomoć, a gospođa je zatim prevezena u KBC Split te je u dobrom stanju.

– Ugriz se dogodio na deset-petnaest metara od naše obiteljske kuće, na prostoru gdje parkiramo automobile i gdje se često igraju djeca. Ona [majka] je inače pravi zmaj i ima zdrav organizam – rekao je sin stradale žene za Slobodnu Dalmaciju.

– Na cesti kroz selo može se vidjeti nekoliko pregaženih zmija, a posljednjih dana dok se vozi redovito nam zmije prelaze preko ceste. Kao da je ove godine posebna invazija – kaže sugovornik.

Ovaj slučaj dobro je upozorenje građanima u ruralnim naseljima i svima koji pješače u prirodi da budu pažljivi kako bi izbjegli neželjeni susret sa zmijama otrovnicama.

Ključne riječi

Komentara 1

BL
bloom
15:06 08.06.2022.

Ispred kuće ugrizla je zmija otrovnica,dno dna

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije