Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
doveslali do kuća

Stanovnici Gunje konačno ušli u poplavljeno selo! Pogledajte nove snimke iz zraka

Gunja,poplava
Foto: Davor Javorović/Pixsell
1/35
26.05.2014.
u 23:07

Prema riječima načelnika općine Gunja Hrvoja Lučića, propusnice za ulazak u Gunju dobilo je nekoliko desetina mještana

Više od tjedan dana nakon što su morali svoje domove napustiti radi poplava neki od mještana Gunje danas su po prvi put posjetili selo. Osnovna zamisao je bila da dođu do svojih kuća kako bi vidjeli u kakvom su stanju i može li se spasiti što od odjeće, tehnike, dokumenata… Ono što su vidjeli nije ih niti najmanje obradovalo.

Kuće su većim dijelom i dalje pod vodom. Njihova unutrašnjost je uništena. Stvari, tehnika, odjeća, parketi i sve drugo do čega je voda došla je uništeno. Niti dvorišta kuća nisu u boljem stanju. Ona su prepuna smeća i drva za ogrjev koje je donijela bujica. Na ulicama Gunje mogu se vidjeti i potopljena vozila koja njihovi vlasnici nisu stigli i mogli povesti kada su napuštali kuće i selo. U kanalima, i uz kuće, vidi se i nekoliko traktora. Pod vodom su i staje, sijeno… Voda je i dalje u zgradi škole, općine, doma zdravlja, trgovina… Uz to i dalje se u mjestu vide lešine životinja koje su uginule u vodi.

Upravo je to trenutno jedan od većih problema mještana. Dodatni problem je i što se Gunjom šire i neugodni mirisi. Radi svega toga na snazi su pojačane mjere nadzora tako da je u selo moguće ući samo sa zaštitnim maskama, rukavicama i čizmama. Sve viđeno ostavilo je jak dojam na mještane od kojih su mnogi tek sad svjesni kolike su razmjere štete na njihovoj imovini ali i u samome selu. Načelnik Općine Gunja Hrvoje Lucić rekao je da su propusnice za ulazak u selo dodijeljene za 300-ak mještana kako bi vidjeli razmjere štete i jeli se što može spasiti. Među onima koji su posjetili svoju kuću bio je i osobno Lucić kako bi uzeo nešto odjeće. – Sve je uništeno. Ništa više nije za upotrebu. Voda je pala ali je i dalje ima u kući. Sve se to mora baciti, a onda opet krenuti iz početka, rekao je Lucić.

>>U Slavoniju iz Zagreba pristiglo 1500 litara vode i 200 lopata

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Foto: Davor Javorović/Dubravka Petrić/Pixsell

Komentara 5

KO
Kora
19:14 26.05.2014.

"Doveslali do kuća", izvrstan nadnaslov!

KO
Kora
19:19 26.05.2014.

Doveslali doma, a to nije u Veneciji! Možda se o tome jednog dana snimi film! Ma, danas taj prolom oblaka u ZG - u času - ma ne možeš očima vjerovati kako je plavilo... I da je tako trajalo polaa sata, gotovo. Doslovce: stojiš i gledaš, i nemaš što.

SW
swic
11:39 27.05.2014.

Tuzna sela kao posle rata .

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije