Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gradec u akciji

Stanovnici Bribira očistili okoliš u ekoakciji uoči Petrove

petrova
Anton Ficko/VLM
23.06.2010.
u 13:48

Svako od 51 domaćinstva dalo je bar jednog člana akcije, a ukupno ih je sudjelovalo oko 100.

BRIBIR - Uoči blagdana svojih nebeskih zaštitnika, sv. Petra i Pavla, koji se slavi 29. lipnja, Bribirci iz prigradskog naselja Gradec i ove su se godine uhvatili posla. U jedinstvenoj ekoakciji bez službenog organizatora sudjelovalo ih je oko 100, od najmlađih osnovnoškolaca do najstarijih umirovljenika, s alatom ili bez njega, ali s voljom da im za najveći lokalni blagdan mjesto i ove godine prigodno zablista.

- Svako od 51 domaćinstva dalo je bar jednog predstavnika, jer ne kaže se uzalud "Bolje da se zatre selo, nego običaj", objasnio nam je Ivan Ligatić masovni odaziv Bribiraca.

Za razliku od ostalih bribirskih naselja, Gradec nema nijednu zapuštenu nenaseljenu kuću. Zajedništvo njegovih stanovnika, osim kada treba čistiti, dolazi do izražaja i krajem kolovoza kada tradicionalno organiziraju ljetni karneval.

- Na prošlogodišnjem karnevalu skupili smo i nešto novca, tako da smo nakon akcije sve sudionike mogli počastiti zasluženom roštiljadom, kazao nam je Zoran Spoja.

A uz iće, piće i pjesmu, ubrzo su se zaboravili zarađeni žuljevi i proliveni znoj bez kojih ne može proći niti jedna radna akcija. Uređeno mjesto za Petrovu najveća im je nagrada za trud, ali je i dokazom produžetka tradicije i sloge stanovnika Gradeca.

Ključne riječi

Komentara 1

ŠI
Šiljka
14:58 23.06.2010.

Da i ovo možemo pročitati!!! Svaka čast, ljudi!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije